Sahili İşgal Eden CHP’li: İmamoğlu’nun Yeğeni, Canan’ın Yardımcısı

İmamoğlu’nun dayısının oğlu ve CHP İl Başkan Yardımcısı Ufuk İnan’ın, Beylikdüzü sahilinde halkın kullandığı bahçeyi tamamen kapatarak lüks restorant yaptığı öğrenildi.

12.06.2020-19:05 - (Son Güncelleme: 12.06.2020-19:55) Sahili İşgal Eden CHP’li: İmamoğlu’nun Yeğeni, Canan’ın Yardımcısı

Ufuk İnan, Ekrem İmamoğlu’nun kuzeni, Beylikdüzü’nde nakliyecilik işi yapıyor. İmamoğlu döneminde CHP Beylikdüzü İlçe Başkan yardımcılığına atandı .

2018’de de CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı görevine atandı. 31 Mart 2019 seçiminden sonra İmamoğlu İBB Başkanlığı’na gelince, İTO’daki kaydında faaliyet alanı “ikamet alanı olmayan bina inşaatı” olarak tanımlanan “İkamet amaçlı olmayan bina inşaatı” yapmak için UFK Mühendislik LTD’yi açtı.

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ufuk İnan, dayısının oğlu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde Beylikdüzü sahilinin en güzel manzarasına sahip Kaptan-ı Derya’yı devraldı. Önce bu küçük restoranı yıktı ve daha lüks bir restoranın inşaatına başladı.

Arazinin büyük kısmı açık hava bahçesi olarak kullanılırken inşaattan sonra bütün alanın üzeri kapatılarak lüks restorana dönüştürüldü. İmar Kanununa göre kıyılarda yapılan yeme içme mekânları için bütün alanı kapatacak şekilde ve halkın denize erişimini tamamen kesecek şekilde imar ve ruhsat verilemiyor. Mekânda, CHP’nin toplu organizasyonları gerçekleştiriyor.

Mekânın eski işletmecisi İskender Duriç: “Gürpınar Belde Belediyesi döneminde buranın kapalı bölümü için ruhsat almıştım. Yaşım ilerleyince devrettim. Kışın yangın çıktı. Arkadaşlar da yangından sonra tadilat yaptı. Ama biraz abartmışlar.” dedi. Mekânın eski işletmecisinin oğlu Aytekin Duriç de 31 Mart seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Meclis üyesi seçilmişti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un yasalara uygun olarak kiraladığı ve üzerine herhangi bir yapı inşa etmediği arsa için CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu CHP Üsküdar İlçe Başkanını görevlendirmiş, fotoğraflar paylaşmış ve “Devletin malını koruduk.” açıklamasını yapmıştı.

İmamoğlu’nun kuzeni olan CHP İl başkan yardımcısının bu girişimine CHP İl başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ne tepki vereceği ise merak konusu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal