Sağlık Bakanlığının Coronavirüs Tedbirleri

Sağlık Bakanlığı dünyanın dört bit yanında etkili olan ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine yol açan coronavirüs salgınına karşı önlemleri artırıyor.

21.03.2020-16:48 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-16:47) Sağlık Bakanlığının Coronavirüs Tedbirleri

Bakanlık virüsün yayılmasının önüne geçebilmek için Bilim Kurulunun tavsiyesiyle test sayısını artırdı. Test uygulanabilen laboratuvar sayısını artıran Bakanlık şimdi de 15 dakika gibi kısa bir sürede sonuç verebilecek tanı kitlerini uyguluyor.

Artık yeni tip coronavirüs tespitinde, 60-90 dakika içinde kapsamlı sonuç alınmasına imkan tanıyan yerli tanı kitinin dışında 15 dakikada sonuç verebilen hızlı tanı kiti de kullanılacak.

BAKAN KOCA DUYURMUŞTU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın TBMM'de, hızlı sonuç veren antijenden geliştirilmiş tanı kitinin Türkiye genelinde tüm illere dağıtılma kararı alındığını açıklamasının ardın Bakanlık harekete geçti.

15 dakika sonuç veren tanı kiti temin edilerek Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Viroloji Laboratuvarında tanıtıldı.

Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Yasemin Coşkun, daha fazla kişiye test uygulanarak izolasyonun sağlanabilmesi için hızlı tanı kitinde, yerli tanı kitinde olduğu gibi ağız ya da burun mukozasından alınan sürüntü örneğinin incelendiğini ifade etti.

Coşkun, başta acil servisler gelmek üzere kolay ve hızlı bir şekilde kullanılabilen testin yaygın bir şekilde yapılabileceğini kaydederek güvenirliğinin de yüksek olduğuna işaret etti. Coşkun daha sonra isehızlı tanı kitininin nasıl kullanıldığını uygulamalı olarak gösterdi.

MORG VE DEFİN HİZMETLERİ

Sağlık Bakanlığı coronavirüs önlemleri çerçevesinde morg ve defin hizmetlerine ilişkin de yeni tedbirler aldı.

Morg ve define hizmetlerinde gasilhane personeli eldiven, N95 maske, gözlük/yüz koruyucu ve sıvı geçirmez önlük kullanacak.

Evde can kaybı olması halinde cenazeler ceset torbası ile alınıp nakli sağlanacak.

Morg ve gasilhanede çalışan kişiler, standart enfeksiyondan korunma ve kontrol tedbirleri ve solunum sekresyonları ile temas tedbirleri hususunda eğitilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal