Sağlık Bakanlığı'ndan Yeni Karar! Çalışanlar Riskli Bölgelere Seyahat Edemeyecek

Sağlık Bakanlığı 'Normalleşme Döneminde Sağlık Kurumlarında Çalışma Rehberi'nde güncelleme yaparak yeni başlıklar ekledi. Bu kapsamda, salgın süreci boyunca sağlık çalışanları, zorunlu olmadıkça yüksek riskli bölgelere seyahat etmeyecek

07.07.2020-17:13 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-16:08) Sağlık Bakanlığı'ndan Yeni Karar! Çalışanlar Riskli Bölgelere Seyahat Edemeyecek

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre 'Normalleşme Döneminde Sağlık Kurumlarında Çalışma Rehberi'nde güncelleme yapıldı. Yapılan güncellemede yeni başlıklar da rehbere eklendi. Bu kapsamda, 'Covid-19 kapsamında E2 ve E3 grubu ilçe devlet hastanelerinde (entegre hastane) alınması gereken önlemler', 'Covid-19 kapsamında ilçe sağlık müdürlükleri, toplum sağlığı merkezleri ve bağlı kuruluşlarında alınması gereken önlemler', 'Covid-19 kapsamında sağlıklı hayat merkezlerinde alınması gereken önlemler' rehberde yer aldı.

EĞİTİMLER GÜNCELLENEREK DEVAM EDECEK

Yapılan değişikliğe göre, entegre hastanelerde, pandemi sırasında verilen eğitimler güncellenecek ve eğitimlere devam edildi. Mümkün olması durumunda eğitimlerin online yapılacak. Ayrıca eğitimler kayıt altına alınacak ve Sağlık Bakanlığı materyallerine uygun olacak. Hastaneye başvuran hastalara gerekli tedbirler uygulanacak ve yoğunluk oluşması engellenecek. Hastanelerde bulunan bekleme alanlarında gazete, dergi, broşür, kalem ve kitap gibi eşyalar bulunmayacak.

HASTA ZİYARETİNDE DÜZENLEME

Hastane bünyesinde bulunan diş polikliniğine/uzman aile hekimi polikliniğine başvuruda bulunan hastalar genel alanlarda kalabalık oluşmaması adına ayrı kabul edilecek. Hasta ziyaretinde de düzenlemeler yapıldı. Sadece mesai saatleri dışında belirlenen zaman içerisinde, yatan hastanın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tek kişinin ziyaretine izin verilecek.

REFAKATÇİLER BELİRLİ DURUMLARDA KABUL EDİLECEK

Refakatçiler ise hastaların ihtiyacı bulunduğu durumlarda kabul edilecek. (pediatrik hastalar, özel gereksinimli bireyler, yaşlı hastalar vb.) Ayrıca pandemi süreci boyunca sağlık çalışanları, zorunluluk olmadığı takdirde yüksek riskli bölgelere seyahat etmeyecek. Hastanede her gün düzenli olarak temizlik işlemi gerçekleştirilecek ve sık kullanılan alanlar, malzemeler daha sık temizlenecek.

HER 4 METREKAREYE 1 KİŞİ DÜŞECEK ŞEKİLDE DÜZENLENECEK

İlçe sağlık müdürlükleri, toplum sağlığı merkezleri ve bağlı kuruluşlarında; kurumlara alınacak kişi sayısı, bekleme alanının büyüklüğüne göre ayarlanacak. Her 4 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde düzenleme yapılacak ve belirlenen sayıda kişi alınacak. Kurumlardaki sosyal alanlarda bulunan masalar ve sandalyeler arası mesafe de en  az 1 metre olacak şekilde ayarlanacak. Asansör kullanımı sınırlı olarak yapılacak ve kapasite en fazla 3'te 1'i kadar kişi binebilecek. Kuruma kişiler tek başına alınacak. Engelli bireyler veya 18 yaş altı ya da 65 yaş üstü bireyler için birden fazla refakatçi kabul edilmeyecek.

GÖRÜŞMELERDE MASKE TAKILACAK

Sağlıklı hayat merkezleri, İl Pandemi Kurulu ve/veya İl Sağlık Müdürlüğünün kararlarını takip ederek hizmetlerini planlayacak. Öte yandan; SHM'de diyetisyen, psikolog, çocuk gelişimci, sosyal çalışmacı ve fizyoterapi danışmanlık birimlerine gelen danışanlar ile Üreme Sağlığı Yöntemleri Danışmanlık Odasına danışmanlık veya uygulama hizmeti almaya gelenler ile danışmanlar arasındaki sosyal mesafenin en az 1 metre olmasına dikkat edilecek. Görüşmelerde maske takılacak. 

BİR DANIŞMAN 6 KİŞİ KABUL EDEBİLECEK

Psikososyal görüşmeler azami sürede tamamlanacak. Görüşmelerde oda penceresi açık tutulacak ve havalandırılması sağlanacak. Sık temasın olduğu alanlar uygun ve düzenli şekilde temizlenecek. Psikososyal danışmanlıkta, bir danışman günde 6 kişiyi kabul edebilecek.

Fizyoterapist ile fiziksel aktivite ve egzersiz salonu kullanımı bireysel danışmanlık şeklinde olacak, toplu seanslar yapılmayacak. Hamileler, yaşlılar, engelliler, bebekler ve çocuklara yapılan muayene ve verilen danışmanlık hizmetlerinde en fazla 1 kişi bulunabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal