Sağlık Bakanlığı Vatandaşları Kurbanlıklar Konusunda Uyardı

Sağlık Bakanlığı, Kurban Bayramı'nda hayvandan insana geçebilen hastalıkları engellemek için alınması gereken önlemler hakkında uyarıda bulundu.

03.08.2019-13:06 - (Son Güncelleme: 03.08.2019-13:01) Sağlık Bakanlığı Vatandaşları Kurbanlıklar Konusunda Uyardı

Sağlık Bakanlığı Kurban Bayramı'nda hayvandan insana geçebilen hastalıkları (zoonotik) engellemek için alınması gereken önlemler hakkında uyarı yaptı. Kurban satış yerlerinin, kesim yerlerinin, etin işlenmesi aşamalarının gerekli hijyen, güvenlik ve asgari teknik koşulları taşıması gerektiği bildirildi.

Bakanlıktan paylaşılan yazılı açıklamada, Kurban Bayramı'nın sağlık ve huzur içerisinde geçmesi için hem hayvan üreticiliği ve satışı yapanların hem de kurban satın alan vatandaşların temel sağlık önlemlerine ve hijyen şartlarına riayet etmesinin önem taşıdığı bildirildi.

"İNSANLARA BULAŞABİLİR"

Hayvandan insana geçebilen hastalıklardan korunmak için kurban satış yerlerinin, kurban naklinin, kesim yerlerinin, etin işlenmesi aşamalarının gerekli hijyen, güvenlik ve asgari teknik koşulları taşıması gerektiği bildirilen açıklamada, "Zoonotik hastalıklar hasta hayvana temas, hasta hayvandan alınan gıdaların tüketimi, hayvanın salgılarına, kanına ya da diğer çıkartılarına dokunma sonucu, deri, kürk ya da deriden yapılan eşyalarla temas, bu hayvanlardan beslenen kene, sivrisinek vb. aracılığıyla insanlara bulaşabilir" denildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal