Sağlık Bakanlığı Referans Laboratuvarı'nda Coronavirüsü İzole Edildi

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları ve Biyolojik Ürünler Dairesi Başkanlığınca, yeni tip coronavirüsün izolasyonu yapıldı.

08.04.2020-19:56 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-19:53) Sağlık Bakanlığı Referans Laboratuvarı'nda Coronavirüsü İzole Edildi

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Prof. Dr. Selçuk Kılıç, Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmette olan laboratuvarların hem teknik donanım açısından üstün teknolojiye sahip olduğunu hem de alanda donanımlı sağlık profesyonellerinin görev yaptığını ifade etti.

Mikrobiyoloji referans laboratuvarlarının biyogüvenlik düzeyinin 3 seviyesinde olduğunu ifade eden Kılıç, dünya genelinde yeni tip coronavirüs (Covid-19) sebebiyle çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini anımsattı.

Kılıç, İspanyol gribinden sonra söz konusu coronavirüsün, bulaşıcılık seviyesi açısından dünyanın gördüğü en büyük salgın olduğunu ifade etti.

Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda bilim insanının virüsün yapısının belirlenmesi ve buna göre ilaç ve aşı çalışmalarının hız kazanması için çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Kılıç, "Ekibimizle birlikte ocak ayının ilk haftasında başladık ve ilk olarak tanı kitlerini geliştirdik. İkinci olarak Türkiye'de vakaların görülmeye başlamasıyla birlikte virüsün izolasyonu üzerine yoğunlaştık." sözlerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal