Sağlık Bakanı Koca'dan Singapur Açıklaması

Singapur Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, THY'nin İstanbul - Singapur uçağında bulunan bir yolcuya coronavirüs teşhisi konulduğunu açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili açıklama yaptı ve mürettebatın gözetim altında tutulacağını belirtti.

05.03.2020-15:19 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-15:09) Sağlık Bakanı Koca'dan Singapur Açıklaması

Dün Singapur Sağlık Bakanı tarafından yapılan açıklamada, THY'nin TK54 sefer numaralı İstanbul - Singapur uçuşunda bulunan bir yolcuya coronavirüs teşhisi konulduğu belirtildi. Uçakta bulunan yolcular karantina altına alınırken, Singapur Sivil Havacılık Kurumu, virüs teşhisi konulan hasta ile mürettebatın yakın temas kurduğu iddiasını ortaya attı.

Bu açıklamaların ardından gözler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya dönerken, Koca ilk açıklamayı sosyal medya hesabından yaptı. 

Yolcunun kimliği ile ilgili bilgi veren Koca, coronavirüs teşhisi konulan yolcunun Fransız vatandaşı olduğunu belirtti. Yolcunun Londra'dan Singapur'a transit geçtiğini ifade eden bakan, THY uçağının yolcusuz bir şekilde geri döndüğünü açıkladı. 

Koca açıklamasının devamında ise uçaktaki mürettebatın, tedbir amaçlı olarak 14 gün gözetim altında tutulacağını söyledi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal