Sağlık Bakanı Koca'dan Sert Tıbbi Malzeme Açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dolar fiyatlarındaki artış sebebiyle tıbbı malzeme erişimine kısıtlama getirildiği iddialarına sert çıktı. Koca, "Sağlıkta tasarruf edilemez mantığı içindeyiz" dedi.

10.10.2018-17:32 - (Son Güncelleme: 10.10.2018-17:19) Sağlık Bakanı Koca'dan Sert Tıbbi Malzeme Açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tıbbi malzeme açıklaması yaptı.

Yayınlanan yazılı açıklamaya göre; "Bazı medya yayın organlarında tıbbi malzeme alınmaması nedeni ile hastanelerde ameliyatların durduğuna ve piyasada bazı ilaçların olmadığına yönelik haberler çıkmaktadır. Dövizdeki kur artışı sebebi ile sağlık harcamalarında kısıntıya gidildiği yada idareler tarafından bu tür emirler verildiği iddialarının aslı bulunmamaktadır."

"TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLARAK GÖSTERİN SAĞLIK DÖNÜŞÜMÜNE İMZA ATILMIŞTIR"

"AK Parti hükümetleri olarak sağlıkta tasarruf edilmez düşüncesi ile halkımızın en iyi düzeyde sağlık hizmetine erişimi için eldeki olanakların hepsini seferber etmiş haldeyiz. Halkımızın ilaçlarını eczanelerden alabilmesi ile başlayan kolaylıklar zinciri, sağlık kurumlarımızın hepsinin milletimizin kullanımına açılması ile sürmüş, sağlık kurumlarımızın altyapısı ve kalitesi sağlamlaştırılarak, sayısal olanakları iyileştirilerek bütün dünyaya örnek olarak gösterilen bir sağlık dönüşümüne imza atılmıştır."

"AKSAMAYA MÜSAMAHA GÖSTERMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR"

"Tasarruf nedeni ile sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksamaya müsamaha göstermemiz olası değildir. Fakat bu tutum, israftan kaçınılmayacağı manasına gelmiyor. Mevcut ekonomik koşullar içinde, israf kalemlerinin engellenmesi hususunda kurumlarımızın, diğer bütün kamu kurumları gibi birtakım önlemler almaya uğraşılması da lazımdır."

"Aynı biçimde döviz kurundaki yükseliş sebebiyle ithal edilen bazı ilaçların piyasada olmadığına dönük haberler de farklı mecralarda çıkmaktadır. Mevcut durumu istismar ederek ilaç ve tıbbi malzemeye erişimi engelleyecek her tarz teşebbüs ve kamuoyunda erişimin kısıtlandığı algısını meydana getirecek eylemleri Bakanlığımız titizlikle izlemektedir. Tüm ilaçların piyasada olması hususunda saha birimlerimiz her daim olduğu gibi denetimlerini sürdürmektedir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal