Sağlık Bakanı Koca: İran'da Ciddi Bir Salgın Var, Bize de Gelebilir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüse yönelik yaptığı açıklamada, "İranlı hiç kimseyi bu süreçte almıyoruz. Dün itibarıyla Çin dışında 33 ülkede korona virüs görüldü. Türkiye'de herhangi bir korona virüs vakasına rastlanmadı." dedi.

26.02.2020-10:30 - (Son Güncelleme: 26.02.2020-11:32)

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca AA Editör Masası'nda dünya gündeminde derin endişeler ve can kaybı yaratan korona virüse yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Bkana Koca'nın açıklamalarının satır başlıkları şöyledir:

“TAHRAN'DAN GELEN UÇAĞIN ANKARA'YA İNDİRİLMESİ”
"Rotası İstanbul olan uçağı Ankara'ya çevirdik. Riski minimalize etmek için karantinaya ya da gözleme almamız gerektiğine karar verdik. Geçmişte hastane hazırdı, İstanbul'da hazır olan hastaneler var. Daha önce de personelin deneyiminin varlığı nedeniyle Ankara'yı daha uygun gördük."

"İRANLILARI ÜLKEYE ALMIYORUZ"

"İranlı hiç kimseyi bu süreçte almıyoruz. Dün itibarıyla Çin dışında 33 ülkede koronavirüs görüldü.
Türkiye'de herhangi bir koronavirüs vakasına rastlanmadı. Bu, rastlanmayacağı anlamına gelmez. 'Virüs Türkiye'ye girmez' diyemeyiz ama bütün hazırlıklarımız var."

"DSÖ'DEN BİR ŞEYİ GİZLEYEBİLİR MİSİNİZ?"

"Tedavi zincirini bırakıp, 'Sonucunuz negatif, gidebilirsiniz' mi denecek? Böyle bir şey olabilir mi? Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) bir şeyi gizleyebilir misiniz? Gizlediğinizde bir daha dünyada bir yeriniz olabilir mi?"

"İRAN'DA CİDDİ BİR SALGIN VAR, BİZE DE GELEBİLİR"
"Bu enfeksiyon grip gibi bulaşıyor. Özellikle şu dönemde kişisel hijyen ve el yıkama çok önemli. Eninde sonunda bize de gelebilir demiyorum, bize de gelme durumu her an olabilir. Çünkü komşumuz İran'da ciddi bir salgın var."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal