Sağlık Bakanı Koca'dan Grip Uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Grip sayısında bir artış olmadığını, yeni bir ajanın da söz konusu olmadığını, bu anlamda bir risk taşımadığını söyleyebilirim.” dedi.

22.01.2020-10:29 - (Son Güncelleme: 22.01.2020-11:59)

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AA Editör masasında önemli açıklamalarda bulundu.

BakanFahretin Koca'nın açıklamaları şu şekilde:

"PİYASADA 1 MİLYON 650 BİN GRİP İLACIMIZ VAR"

Grip vakalarında bu yıl geçen yıla göre değişen bir oran söz konusu olmadı. Domuz gribi değil, normal mevsimsel grip vakaları görülüyor. Şu an piyasada 1 milyon 650 bin ilacımız var. Grip ilacıyla ilgili bir sıkıntımız yok.

"GRİP SAYISINDA BİR ARTIŞ YOK"

Grip sayısında bir artış olmadığını, yeni bir ajanın da söz konusu olmadığını, bu anlamda bir risk taşımadığını söyleyebilirim.

"İLAÇ TAKİP SİSTEMİYLE ÜRETİCİDEN VATANDAŞA KADAR BU ZİNCİRİ TAKİP EDİYORUZ"

İlaç tedarikinde herhangi bir sorun yaşamıyoruz. 2019'da yeni nesil ilaçlar için 2,9 milyar TL harcandı. Henüz piyasada olmayan ilacı bile tedarik etme noktasında katı davranıyoruz.

Yurt dışından temin edilen ilaçlar için 2019'da 3,2 milyar lira ödendi. Biz ilaç takip sistemi ile üreticiden vatandaşa kadar bu zinciri takip edebiliyoruz.

Hangi eczanede, hangi depoda bunun eksik olduğunu görebiliyoruz. İlaç takip sistemi bizim için çok önemli. İthal ilaç ve üretilen ürünü imal edildiği tarihten itibaren 60 gün içinde sisteme girmesini zorunlu kıldık.

Bu şekilde ilacın takibini, eksiğini görebiliyoruz. Bunun önce uyarı daha sonra ruhsat iptaline kadar bir yaptırımı var. Takip sistemi güçlü olduğu için bir sorun yaşamıyoruz.

ÇİN'DEKİ KORONA VİRÜSÜ: ŞU AN TÜRKİYE İÇİN HERHANGİ BİR RİSK YOK

Bizde şu an herhangi bir hastanın hatta riskli hastanın olmadığının altını çizmek istiyorum. Şu an Türkiye için herhangi bir riskin söz konusu olmadığını özellikle belirteyim.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal