Sağlık Bakanı Koca: Ülkemizde Korona Virüse Rastlanmadı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Dünyanın her bölgesinde hastalık görülmesine rağmen ülkemizde rastlanmadı." sözlerine yer verdi.

25.02.2020-18:41 - (Son Güncelleme: 25.02.2020-18:49)

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Korona virüs Bilim Kurulu Toplantısının ardından yapmış olduğu açıklamada, "Etkili önlemler sayesinde bugüne kadar dünyanın her bölgesinde hastalık görülmesine rağmen ülkemizde rastlanmamıştır." sözlerine yer verdi.

Fahrettin Koca'nın açıklamasından satır başları şu şekilde;

İran'dan Türkiye'ye geen uçağın Ankara'ya yönlendirmemizin sebebi, daha önce deneyimli olan ekibin Ankara'da karantina merkezlerimizde hazır olmasıydı.

Yolculardan bir kısmının Kum ve Meşhed ziyaretleri olduğunun öğrenilmesi, birkaç yolcuda da ateş olmayıp, öksürük bulgularının olması sebebiyle uçağı Ankara'ya indirme kararı aldık.

140 kişi içinde ateşi olan herhangi bir yolcu olmadığını, 4 hastada öksürük ve 2 hastada boğaz ağrısı yakınması olduğunu ve 4 hastanın özellikle ateşinin olmadığını, genel durumlarının iyi olduğunu ifade etmek istiyorum.

İran'daki Türk vatandaşları Türkiye'ye gelmek isterlerse, nasıl getirilmeleri gerektiğiyle ilgili her türlü imkanımızı seferber edeceğiz.

Sadece THY değil bütün havayollarıyla ilgili İran'dan uçuşlara izin verilmediğini özellikle söylemek istiyorum.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal