Sağlık Bakanı Koca: 'Durumu Kritik Hastamızın Olmadığını Söyleyebilirim'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Elazığ’da 35, Malatya’da 4 vatandaşımız hayatını kaybetti, şu an hastanelerimizde tedavileri devam eden 86 yaralımız var. Durumu kritik veya ciddi olan herhangi bir hastamızın olmadığını söyleyebilirim."

27.01.2020-11:46 - (Son Güncelleme: 27.01.2020-11:37) Sağlık Bakanı Koca: 'Durumu Kritik Hastamızın Olmadığını Söyleyebilirim'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile katıldığı Elazığ Valiliği'ndeki kriz masasında depremin son durumuna yönelik değerlendirmede bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamaları tam olarak şöyledir:

"Elazığ’da 35 Malatya’da 4 vatandaşımız hayatını kaybetti, şu an hastanelerimizde tedavileri devam eden 86 yaralımız var bu 86 yaralımızdan 18 yaralımız yoğun bakım şartlarında tedavileri devam etmekte. Durumu kritik veya ciddi olan herhangi bir hastamızın olmadığını söyleyebilirim.

Bütün ilçelerde mobil sağlık ekipleri hizmet vermeye devam ediyor, il merkezlerinde acil ikinci basamak sahra hastaneleri hizmet veriyor. Buralar 24 saat açık. Taburcu ettiğimiz hastalara evde bakım hizmetine başladık, çadır ve toplu alanlarda kontrollere başladık.

Aziz Çelik’in genel durumu iyi bilinci açık tedbir amaçlı yoğun bakımda, eşi ve 2 çocuğuna gerekli müdahaleler yapıldı. 2.5 yaşındaki Yüsra Yıldız ve annesi Ayşe Yıldız’ın tedavileri devam ediyor, Yüsra’nın bacaklarında hafif ezikleri vardı, annesi Ayşe Yıldız’ın bugün diyalize alınması planlanıyor.

Şu an sahada 2620 kişinin UMRE, 112 Acil dahil olmak üzere hizmet verdiklerini söylemek istiyorum. Özellikle yaralılarımızın başta şehir ve üniversite hastanelerimizde tedavi edildiğini söylemek istiyorum.

Dünya Sağlık Örgütü’nün yoğun desteklerini gördük, kendilerine de hassasiyetlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal