Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Can Kaybı Sayısı 4'e Yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Sakarya'da meydana gelen havai fişek fabrikasına yönelik, "Şu an hayatını kaybeden 4 vatandaşımız oldu. Hastanelerimize 97 yaralımız nakledildi." açıklamasını yaptı.

03.07.2020-15:44 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-16:16) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Can Kaybı Sayısı 4'e Yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Sakarya'da meydana gelen havai fişek fabrikasına yönelik açıklama yaptı.

Bakan Fahrettin Koca can kaybı sayısının 4'e çıktığını dile getirdi. Bakan Koca'nın açıklamaları tam olarak şöyledir:

"Şu an hayatını kaybeden 4 vatandaşımız oldu. Hastanelerimize 97 yaralımız nakledildi. Ekip olarak olayın bundan sonraki sürecini de tamamen vatandaşlarımızın durumlarını netleştirdikten sonra o süreye kadar kalacağımızı söylemek istiyorum. Milletimizin başı sağolsun. Çalışan toplam 186 kişi vardı. 100 kişiye ulaştığımızı biliyoruz. 96 kişi hastanelerde... 20 kişinin işe gelmediğini biliyoruz. Diğer kişilerle ilgili de çalışmalarımız sürüyor. Haber alınamayan kişi sayısı 60 ama 15-20'ye yakın kişinin yakın dönemde sahadan ayrıldığını biliyoruz.

Meteorolojik tahminlere göre, özellikle yakın bölgenin ilk 12 saatinin önemli olduğunu bu anlamda maskeli olunmasını, mümkün mertebe dışarı çıkılmamasını, ev, kapı ve pencerelerin biraz daha kontrollü açılmasını öneriyoruz."

İçişleri Bakanı Süleyman Süleyman Soylu'nun açıklamaları ise şöyledir:

"Hem soğutma çalışmaları hem de enkazdaki diğer çalışmalar devam etmektedir. Bütün ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Onun üzerine söyleyebilecek bir değerlendirme yok. Bütün ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda sayın Başsavcımızın da kontrolünde ve denetiminde, elbetteki patlamanın nerede meydana geldiği, nasıl meydana geldiğine yönelik çalışmalar da bu soğutma çalışmaları bittikten sonra değerlendirilip kamuoyuyla paylaşılacaktır. Geçmiş olsun."

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un açıklamaları tam olarak şöyledir:

“Vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bütün çalışanlarımızın ailelerini tek tek hane ziyaretlerine başladık. Gerek sosyal yardımlar gerekse sosyal hizmetlerle ailelerimizin yanındayız.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal