Sağlık Bakanı Aşı İle İlgili Müjdeyi Verdi!

Sağlık Bakanı uzun zamandır üzerinde çalışılan aşılarla ilgili açıklama yaptı.

29.11.2020-01:37 - (Son Güncelleme: 29.11.2020-01:39) Sağlık Bakanı Aşı İle İlgili Müjdeyi Verdi!

Koronavirüs salgınında hem yerli hem de yabancı aşı çalışmaları bir süredir kamuoyunun gündemindeydi. Aşıların ne zaman yapılacağı konusunda geçtiğimiz günlerde net bilgiyi veren Sağlık Bakanı bugün gece yarısı yaptığı paylaşımda aşı ile ilgili ilk anlaşmanın yapıldığını açıkladı.

'AŞI İLE İLGİLİ İLK ANLAŞMAYI YAPTIK'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada, 'COVID-19 aşısı ile ilgili ilk anlaşmaları yaptık. Alternatif üreticilerle de görüşmelerimiz devam ediyor. Daha önce de açıkladığım gibi BEDELSİZ olarak, sağlık çalışanlarımızdan başlayarak, kademeli bir şekilde aşı yapmayı planlıyoruz. Devletimiz vatandaşının yanındadır.' ifadelerini kullandı.

'AŞI TAKVİMİN AÇIKLAMIŞTI'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı sonrası aşı takvimini açıklamış, 'Muhtemelen 11 Aralık gibi bu aşı takvimi başlanabilir diyebilirim, bir aksilik olmazsa. Yerli aşılarla ilgili inaktif olan 4 tane aşımız var. 1 tanesi faz çalışmasına geçti. 44 gönüllü vatandaşımıza yapıldı, herhangi bir sorun görülmedi. En geç nisan ayında uygulamaya geçeceğimizi düşünüyorum. Birden fazla yerli aşımız olacak.' ifadelerini kullanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal