Sağlık Bakanı Koca Açıkladı! Kurban Bayramında Kısıtlama Olacak MI?

Tüm Türkiye'nin en çok merak ettiği sorulardan biri olan ''Kurban Bayramında kısıtlama olacak mı'' sorusunu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yanıtladı. Detaylar haberimizdedir.

29.07.2020-17:24 - (Son Güncelleme: 29.07.2020-18:07) Sağlık Bakanı Koca Açıkladı! Kurban Bayramında Kısıtlama Olacak MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde, Koronavinüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında düzenlenen basın toplantısında, açıklamalarda bulundu.
Toplantı sonrası konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Kurbanlık alışverişleri belediyeler tarafından belirlenen ve denetlenen yerlerden yapılmalı. Hayvan satış alanlarında kısa kalınmalı. 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan kişiler hayvan satış kesim alanlarında bulunmamalı.

''BAYRAMDA KISITLAMA GÜNDEMDE YOK''
Bayramda kısıtlama gündemde yok. Test kitlerimizin doğru sonuç verme oranı yüzde 90'ın üzerindedir. Ramazan Bayramı'nda uygulanan kısıtlamaların tamamı düşünüldüğünde 10 gün sonraki günlük vaka sayısında yüzde 15 azalma olmuştur. Önceki bayramda elde ettiğimiz sonucu gönüllü kısıtlarla hedefleyelim. İşi ciddiye alalım ki bayram sonrası gözümüz vaka tablosunda olmasın. Influenza'nın da devreye girmesiyle yoğun bakım hastane yükünün ve can kayıplarının artacağı bir tablo beklentisi var. Hastalarımızda kritik eşik olan zatürre oranını da sizlerle bundan böyle düzenli paylaşacağız.

''AYASOFYA SEVİNCİNİ YAŞARKEN DİSİPLİNE OLMALIYDIK''
Ayasofya 86 yıllık hayalimizdi. Bu sevinci yaşarken bu ortamda disiplinize ederek yaşıyor olmalıydık yer yer uyanlar oldu uymayan görüntüleri de görmüş olduk. Sevinci yaşarken maske mesafe kuralını sevincimizi paylaşırken de devrede tutmamız gerektiği kanaatindeyim.

65 YAŞ ÜSTÜNE KISITLAMALAR NE ZAMAN KALKACAK?
Bayram sonrası erken dönemde bu kısıtlamaları kaldırmak noktasında Bilim Kurulu'nun önerisi var. Bayram sonrası erken dönemde bunları kaldırma noktasında Bilim Kurulu'nun yaklaşımı var. Bununla ilgili bayram sonrası duyurusunu yapmış olacağız.

UÇUŞ YASAKLARI
İran Afganistan Kazakistan'a kısıtlama oldu. Ülkelerle ilgili yer yer bir takım testler yapıyoruz. Üçüncü ülke Kazakistan oldu.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal