Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Coronavirüs İçin Kırmızı Çizgi Uygulaması

Coronavirüs salgını nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda başlatılan 'kırmızı çizgi' uygulamasına Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da geçildi.

18.03.2020-14:47 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-16:25)

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını son olarak ülkemizde de görüldü. Alınan önlemler üst seviyeye çıkartılırken, her türlü tedbir hayata geçirilmeye devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul Havalimanı'nda başlatılan 'kırmızı çizgi' uygulamasına Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da geçildi. Güvenlik ve pasaport geçişlerinde birer metre aralıklarla kırmızı çizgiler yerleştirilerek yolcular arasındaki mesafenin korunması amaçlanıyor. Öte yandan ilk etapta havalimanına konulan el dezenfektanları sensörlü dezenfektan cihazlarıyla değiştirildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda coronavirüs salgını için alınan önlemler şu şekilde:

Coronavirüs salgını için alınan önlemler kapsamında, terminal geneli havalandırma sisteminde son 3 haftadır yüzde yüz temiz hava çevrimi yapılarak içeriden emilen havanın tamamı dışarı tahliye ediliyor. Güvenlik noktalarında kullanılan X-Ray cihazları, bantlar ve eşya koyulan plastik tepsiler sürekli temizleniyor. Terminal içi güvenlik noktaları ve kara tarafı kolonları, arındırılmış salonlar gate bölgeleri ve salon koridorları, tuvalet blokları girişlerine 100 adet sensörlü dezenfektan cihazı takıldı. Terminal içindeki tüm güvenlik kontrol noktalarında sosyal mesafenin korunmasını amaçlayan, 'Burada bekleyiniz' yazıları Türkçe ve İngilizce olarak zemine yerleştirildi. Tüm görevli personele maske ve eldiven dağıtıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal