Sabih Kanadoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi'ne "Ucube" Dedi

Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi'ni eleştirdi. Ülkenin tek adam rejiminde olduğunu iddia eden Kanadoğlu, yeni sistemi "ucube" olarak tanımladı.

25.04.2019-10:03 - (Son Güncelleme: 25.04.2019-09:55) Sabih Kanadoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi'ne "Ucube" Dedi

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kuruluşunun 30. senesi sebebiyle yaptığı “Milli Mücadelenin 100. Yılında Ulusal Egemenlik ve ADD’nin Tarihi Sorumluluğu” Sempozyumu, Av. Özdemir Özok Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

YENİ SİSTEME "UCUBE" DEDİ

Sempozyumda, Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu Türkiye'nin yönetiliş biçimi ile alakalı açıklamalar yaptı. Kanadoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin hükümet sistemini “ucube” bir rejim olarak tanımladı.

SKANDAL SÖZLER

Kanadoğlu Cumhuriyetin değiştirilemez iki maddesinin isminin aynı kaldığını fakat içinin boş kaldığını söyleyerek şu sözleri kullandı:

“Bu, gerçekte bir tek adam rejimidir. Cumhuriyetin değiştirilemez 2. maddesinin aynen muhafaza edildiğini fakat içeriğinin bütünüyle boşaltıldığını görüyoruz. Kuvvetler ayrılığı ilkesi anayasada yerini korumaktadır fakat gerçekte yoktur. Yasama, kendi bütçesini yapamaz duruma getirilmiştir. Yürütme de tek adamın emrindedir. Yargı zaten bağımsız değil. Özellikle 12 Eylül 2010 anayasa referandumu ile tek adama biat eden bir ‘yargı’ tümüyle kurulmuştur”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal