Saatler Ne Zaman Geri Alınacak? İşte Yaz Saati Uygulaması Resmi Gazete'de

Yaz saati uygulaması değişecek mi? Kalıcı yaz saati uygulaması, kış saati uygulamasına ne zaman geçilecek gibi detaylar zaman zaman herkes tarafından merak edilirken, Resmi Gazete'de son karar açıklandı.

28.10.2017-10:41 - (Son Güncelleme: 29.10.2017-20:36) Saatler Ne Zaman Geri Alınacak? İşte Yaz Saati Uygulaması Resmi Gazete'de

Yaz saati uygulaması değişecek mi veya değişmeyecek mi ? Kalıcı yaz saati uygulaması, kış saati uygulamaına ne zama geçilecek gibi detaylar zaman zaman herkes tarafından merak edilirken, Resmi Gazete'de son karar açıklandı. Saatlerin 1 saat ileri alınması ile başlayan Yaz saati uygulamasının devamlılığı şeklndeki uygulamanın Bakanlar Kurulu'nca devamına karar verildi. 

Gün ışığının en uzu saatler aralığında kullanılmasının hesapanması akabinde enerji tasarrufu bakımıda geçtiğimiz sene yaz saati uygulaması devam etmişti. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yaz saati uygulanması hakkında karar, Resmi gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, Bakanlar Kurulu kararı uyarınca bütün yurtta saatlerinin bir saat ileri alınmasıyla başlatılan yaz saati uygulamasının devam ettirilmesine karar verildi.

27 Mart 2016 tarihinde saat 03.00'te saatlerin bir saat ileri alınmasıyla başlatılan yaz saati uygulamasının her sene kalıcı olduğu ve yıl boyu sürdürüleceği açıklandı. Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile 28 Ekim 2018 Pazar günü saat 04.00’ten itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat geri alınacağı bildirildi.

Söz konusu kararda, “Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla; bütün yurtta 27 Mart 2016 Pazar günü saat 03.00'ten itibaren bir saat ileri alınmak suretiyle başlayan yaz saati uygulamasının her yıl, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırılmıştır” şeklinde ifadelere yer verildi.28 Ekim 2018 Pazar günü saat 04.00'ten itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat geri alınmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal