Saati Geri Kaldığı İçin Sınava Giremeyince Gözyaşlarına Hakim Olamadı

Sivas’ta saatinin geri kaldığını anlamayan genç, KPSS Ön Lisans Oturumuna giremeyince gözyaşlarına hakim olamadı.

25.10.2020-12:05 - (Son Güncelleme: 25.10.2020-11:51)

Sivas’ta ön lisans seviyesi KPSS genel kültür ve genel yetenek sınavı saat 10.15’de başladı. Sınav saatinden önce sınavın yapılacağı merkezlere giden sınava girecek kişilerin heyecanlı olduğu görüldü. Koronavirüs salgını sebebiyle bir takım sınav salonlarında adaylar sosyal mesafe kuralı yok sayıldı.

Adaylara sınava girmeden önce dezenfektan ile maske verildi. Güvenlik taraması yapılan adaylar, dikkatle arandıktan sonra salonlara giriş yaptı. Sınav salonlarının kapısı saat 10.00’da kapatılarak, geç kalanlar sınav salonlarına kabul edilmedi.

Sınava giremeyenler kapıda görevlilere yalvardı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde sınav salonuna sokulmayan bir genç de telefonda başından geçenleri annesine anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Sınava geç kalan genç telefonda annesine, 'Saati 9 sanıyorum, telefonda 9 olarak kalmış. 1 saat önce geldim sanıyorum, sınav başlamış' diye konuştu. Bir müddet ağlayan genç ardından sınav yerinden uzaklaştı.

Sınava trafik sebebiyle geç kalan Şükrü Çelikus da, 'Sınav saat 10’da sonmuş, ondan dolayı almadılar. Trafikten dolayı geç kaldım. Almıyoruz dediler, saat tam 10 dediler. Duyuruları yapmışlar, almadılar' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal