Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu'ndan Hükumete Memur Zammı Eleştirisi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, hükumet ile memurlar arasında görüşülen 5'inci Dönem Toplu İş Sözleşmesi sürecine tepki gösterdi. Görüşmeler çerçevesinde hükumetin Ali Cengiz oyunu oynadığını söyleyen Karamollaoğlu, memurların kazandığı hakların geri alınmak istendiğini söyledi.

24.08.2019-13:27 - (Son Güncelleme: 24.08.2019-13:21) Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu'ndan Hükumete Memur Zammı Eleştirisi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, hükümet ile Memur-Sen arasında yürütülen 5'inci Dönem Toplu İş Sözleşmesi çerçevesinde anlaşma sağlanamaması konusunda sosyal medya üstünden açıklamalar yaptı. Karamollaoğlu, görüşmeler çerçevesinde hükümetin Ali Cengiz oyunu oynadığını söyleyerek, memurların kazandığı hakların geri alınmak istendiğini söyledi.

Karamollaoğlu mesele hakkında şu açıklamaları yaptı:

"HÜKÜMET TAM BİR ALİ CENGİZ OYUNU OYNUYOR"

"Malumunuzdur ki; 3 milyonu geçen memur ve 2 milyon memur emeklisini ilgilendiren pazarlık sürecinde halen bir anlaşmaya varılamadı. Hükümetin 2020 için yüzde 4+4 ve 2021 için yüzde 3+3 oranındaki zam teklifini haliyle memurlar kabul etmedi ve konu hakem heyetine taşındı. Fakat toplu sözleşme sürecine yönelik edindiğimiz bilgiler akıl alır gibi değil. Hükümet tam bir Ali Cengiz oyunu oynuyor. 20 gün süresince devam eden görüşmelerde kamu işveren heyeti ve sendikalar zam oranı haricindeki birçok meselede uzlaşmışlar. Ancak... Bu görüşmeler sırasında sendikalar heyeti uzlaşılan maddeleri tutanak altına almak istemesine karşın teklifleri kabul görmemiş. Anlaşma çıkmayan sürecin sonunda işveren heyeti, uzlaştığı maddeleri de hakem heyetine götürmek istiyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal