Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu'ndan Şoke Eden Madımak Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, Madımak Katliamı ile ilgili şoke eden açıklamalar yaptı. Bir televizyon kanalında konuşan Karamollaoğlu, "Bu bir katliam değil, oradaki insanlar pencereleri açamadıkları için öldü" dedi.

26.05.2018-14:22 - (Son Güncelleme: 26.05.2018-14:33)

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek erken seçimler öncesi  seçim çalışmalarına hız verdi. Artı TV'de basın menbuplarının sorularını cevaplandıran Saadet Partisi Lideri; Madımak olaylarını yorumladı. Meydana gelen olayların katliam olmadığını dile getiren Karamollaoğlu, içeride hayatını kaybeden vatandaşların niçin otelin pencelerini açmadıklarını sorguladı.

"PENCERELERİ AÇMADIKLARI İÇİN İNSANLAR ÖLMÜŞ"

Temel Karamollaoğlu, "Yaşanan olayları katliam olarak değerlendirmedim. Bu tabiki üzücü bir olaydır. Bu, gerçekten çok çok acı olarak açıklanabilir. Fakat; bu olaya katliam demek burada kasıtlı olarak ben bu insanları öldürmek amaçlı gerçekleştirdim diye bir açıklama yapılırsa olur. Onun ismi o zaman katliam olur. Ancak orada bir olay cereyan etmiş; oteldeki olan perdeler yakılmış, oradaki arabalar yakılmış.. Sonrasında da ateş bacayı sarmış. İçeride olan vatandaşlar da pencereleri açmadıklarından sebeple ölmüşler orda" ifadelerini kullandı.

SUNUCUNUN ŞAŞKINLIĞI

Temel Karamollaoğlu'nun, Madımak olaylarını bu şekilde değerlendirmesinin ardından program sunucusunun şaşkınlığı dikkatlerden kaçmadı.

SORUMLU OLARAK GÖSTERİLMİŞTİ

1993 senesinde Sivas Belediye Başkanlığı görevini yapan Karamollaoğlu'nun gösteri yapan kişileri kışkırttığı öne sürülmüştü.

NE OLMUŞTU?

2 Temmuz 1993 günüde Sivas'ta, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından düzenlenmiş olan Pir Sultan Abdal Şenlikleri esnasında Madımak Oteli'nin öfkeli bir grup tarafından yakılması neticesinde 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanı yanarak feci şekilde hayatlarını kaybetmişlerdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal