Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu'ndan Yeni Çamlıca Çamisi Açıklaması

"Çamlıca Camisi'ni bir kere doldursunlar ellerini öperim" diyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, camide yer bulunamaz halde namaz kılınınca toparlamaya çalıştı. Karamollaoğlu bu defa da, "Camiye giden insan, Allah rızası için için gider. Birilerini mutlu etmek için giderse, hapı yuttu" dedi.

01.05.2019-15:36 - (Son Güncelleme: 01.05.2019-15:39)

Yerel seçimlerin ardından Çamlıca Camii'ni hedefin alan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun, "Hangi akıllının başına Çamlıca Tepesi'ne 60 bin kişilik cami dikmek gelir ya? Bir defa doldursunlar ellerini öperim." sözlerini söylemesinin sonrasında ibadethane, Berat Kandili gecesinde tıklım tıklım doldu.

Kandilin haricinde sabah namazlarında da yer olmayan cami hakkında tekrar açıklama yapan Saadet Partisi Lideri, ''Her yerde bir numaralı konuları 'Biz bu camiyi dolduracağız.' Doldurun, memnun oluruz. İtirazımız yok ki. Bizim istediğimiz ne? Camiye giden insan, Allah rızasını kazanmak için gider. Birilerini mutlu etmek için giderse, hapı yuttu, orada sevap alamaz. Onun için bizce doğru olan mahalle camileridir, mescidleridir.'' biçiminde sözler kullandı.

"İNSAN SABAHLEYİN KALKTIĞI ZAMAN SÜRATLE CAMİYE GİTMEK İSTİYOR"

Karamollaoğlu sözlerine şöyle devam etti;

Osmanlı'da büyük camiler yapılmamış mı, yapılmış, fakat mahalle mescidleri çok daha öne çıkmış. Niçin? Çünkü insan sabahleyin kalktığı vakit süratle hemen camiye gitmek istiyor. Nasıl gidecek? Yürüyüş mesafesinde ki bir yere gidecek.

"İSRAF KONUSUNDA Kİ HASSASİYET..."

Öğle, ikindi, akşam, yatsı bunların hepsi için bu geçerli. Biz camilerle övünme aşamasına gelmeyi, doğru bulmayız. Ne kadar ihtişamlı ya. Fakat bunu sanki öyle bir konu haline getirdiler ki Türkiye'de konuşulacak başka bir şey yokmuş gibi. Biz israf hususunda ki hassasiyeti bildirmek için biz bunu söyledik, yalnızca." sözlerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal