F-16’lar Bugün Test Uçuşu Yapacak

Ankara Valiliği, 25 ve 26 Kasım tarihlerinde savaş uçaklarının başkentte alçak ve yüksek uçuşlar gerçekleştireceğini açıkladı.

25.11.2019-10:53 - (Son Güncelleme: 25.11.2019-11:07)

Savunma Sanayii Başkanlığı koordinesinde gerçekleşen projeler çerçevesinde, 25 ve 26 Kasım tarihlerinde Ankara’da savaş uçakları alçak ve yüksek irtifada uçuşlar düzenlenleyecek.

Ankara Valiliğinin, "Bilgimiz dahilinde" ifadesini kullanarak yaptığı açıklamada uçuşlara F-16’ların yanı sıra diğer hava araçlarının da dahil olacağı ifade edildi. Savunma çevrelerinde büyük bir heyecana sebep olan söz konusu testlerin, hangi sistemler kullanılarak yapılacağı ve temel hedefin ne olduğuna yönelik ayrıntılar açıklanmadı. Valilikten yapılan açıklamada, geliştirilmekte olan savunma sanayii projelerinin test edileceği bilgisine yer verildi.

Ankara Valiliğinin açıklaması şöyledir: "Savunma Sanayi Başkanlığı koordinesinde yürütülen bazı projeler kapsamında 25 Kasım 2019 Pazartesi ve 26 Kasım 2019 Salı günü Ankara semalarında, Valiliğimizin bilgisi dâhilinde Hava Kuvvetlerimize ait F-16 uçakları ve diğer hava araçları tarafından alçak ve yüksek irtifada test uçuşları yapılacaktır. Herhangi bir tedirginliğe yol açmaması bakımından kamuoyunun bilgisine sunulur." 

S-400'LER TEST AŞAMASINDA

Alınan bilgiye göre, Ankara'da hava savunmasına yönelik test aşamasında olan tek sistemin S-400'ler olduğu bilgisine ulaşıldı. Bu sistemin tam olarak kullanılabilmesi adına kritik bir aşama olduğu ayrıntısı da aktarıldı. Sistemin hangi özelliği ya da özelliklerinin test edileceğine dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) bugün ve salı günü yapılması planlanan testlerin ardından kamuoyuna bilgilendirme yapması öngörülüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal