S-400'ler Nereye Konuşlandırılacak? 3 Bölge Öne Çıkıyor

S-400 savunma sistemlerinin Türkiye'nin hangi bölgesine konuşlandırılacağı hususunda 'risk analizi ve stratejik öncelikler' öne çıkıyor. Normal zamanda Ankara ve İstanbul'a yerleştirilmesi düşünülen füzelerin bu dönemde ise Gaziantep-Şanlıurfa ve Mersin-Anamur'a kurulması öne çıkıyor.

08.07.2019-13:02 - (Son Güncelleme: 08.07.2019-12:55)

Türkiye'nin hava savunmasına büyük fayda sağlayacak olan S-400 füze sisteminin Türkiye'ye getirilmesine günler kaldı. Türkiye'de sistemin yerleştirileceği yer ile alakalı da son değerlendirmeler gerçekleştiriliyor. Önümüzdeki haftadan itibaren Türkiye'ye getirilmesi düşünülen S-400 savunma sisteminin yerleştirileceği yer, risk sıralamasına göre tespit edilecek. Önceliklere göre belirlenecek bölgeler içinde Gaziantep, Şanlıurfa, Mersin-Anamur öne çıkıyor.

GAZİANTEP VE ŞANLIURFA ÖNE ÇIKIYOR

İlerleyen günlerde Türkiye'ye doğru yola çıkacak olan S-400 hava savunma sisteminin yerleştirileceği yer, belirlenecek risk durumuna göre tespit edilecek. İlk aşamada gelecek olan iki rampanın yerleştirileceği yer, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı görevlileri tarafından tespit edilecek. Bölgenin seçilme gerekçeleri ve seçilen bölge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da paylaşılmasının ardından o bölgeye gönderilecek. Öncelik Suriye ve terörle mücadele olursa, sistemin Gaziantep-Şanlıurfa civarına yerleştirilmesi söz hususu olacak. Bu bölgeler, ABD'nin muhtemel bir Suriye'ye asker gönderme ve hava saldırısında bulunma haline karşı vazife yapacak. Risk sırlamasına göre Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'deki doğal kaynak rezervleri ve buradaki Türkiye'nin haklarının korunmasında elinin güçlendirilmesi de öncelikli değerlendiriliyor. Bu durumda da Mersin-Anamur bölgelerinin tercih edilebileceği bildiriliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal