S-400 Sevkiyatında Bataryaların İkincisi Bugün Geliyor

Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemlerinin ikinci bataryası bugün Türkiye'ye geliyor.

27.08.2019-09:12 - (Son Güncelleme: 27.08.2019-08:59) S-400 Sevkiyatında Bataryaların İkincisi Bugün Geliyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400'lerin sevkiyatı konusunda, "Birinci batarya geldi. İkinci bataryanın temini için de yarından yani 27 Ağustos’tan itibaren intikaller, taşıma faaliyetleri başlayacak. Amacımız ülkemizin ve milletimizin dışarıdan gelecek hava ve füze tehdidine karşı korunması ve kollanmasıdır" açıklamsında bulunmuştu.

SEVKİYAT 12 TEMMUZ'DA BAŞLAMIŞTI

Türkiye’nin aldığı füze ve hava tehdidine dikkat çeken Bakan Akar, bunu engellemek, milleti korumak için yapılan yoğun çalışmaları hatırlatmıştı.

Çalışmalar kapsamında, Türkiye’nin belirlediği kriterlere uygun cevap veren Rusya ile uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi temini için anlaşmaya varıldığını bildiren Bakan Akar, “12 Temmuz’da S-400 tedarik çalışmaları başladı. Bu çerçevede yapılan çalışmalar devam ediyor. Birinci batarya geldi. İkinci bataryanın temini için de yarından yani 27 Ağustos’tan itibaren intikaller, taşıma faaliyetleri başlayacak. Amacımız ülkemizin ve milletimizin dışarıdan gelecek hava ve füze tehdidine karşı korunması ve kollanmasıdır” şeklinde konuşmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal