Rusya'daki Koronavirüs Hastası Türk Vatandaşı Ambulans Uçakla Türkiye'ye Getirildi

Rusya'da koronavirüs testi pozitif sonuç veren ve bir müddet tedavi gören tır şoförü, Sağlık Bakanlığının ambulans uçağıyla Trabzon'a götürüldü.

05.08.2020-09:23 - (Son Güncelleme: 05.08.2020-09:18) Rusya'daki Koronavirüs Hastası Türk Vatandaşı Ambulans Uçakla Türkiye'ye Getirildi
Rusya'da koronavirüs testi pozitif sonuç veren ve bir müddet tedavi alan 60 yaşındaki tır şoförü Kemal Yılmaz, Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağıyla Trabzon'a götürülerek tedaviye alındı.

Trabzon'dan Rusya'ya giden ve 26 Temmuz tarihinde rahatsızlanmasıyla Rusya'nın Volgograd şehrinde gittiği hastanede koronavirüs teşhisi konularak tedaviye alınan 60 yaşındaki tır şoförü Kemal Yılmaz'ın ailesi, tedavisinin Trabzon'da yapılması doğrultusunda istekte bulundu.

Bu talebin üzerine Yılmaz, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ın teşebbüsleriyle Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağıyla Türkiye'ye getirildi.

Trabzon Havalimanı'na iniş yapan uçaktan sağlık görevlileri tarafından alınan Yılmaz, ambulansla Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

Yılmaz'ın kızı Ahsen Yılmaz, AA muhabirine açıklamasında, babasının Rusya'da koronavirüs tanısı konularak tedavi altına alındığını öğrendikten sonra Dışişleri Bakanlığı ve Moskova Büyükelçiliği'yle görüştüğünü dile getirdi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal