Rusya’da, Siber Tehlikelere Karşı Yasa Düzenlemesi Yapıldı!

Rusya’nın, siber tehlikeler karşısında oluşabilecek riskleri engellemek için kendi bağımsız internet ağını (Runet) oluşturmasını öngören karar yasalaştı.

01.11.2019-17:12 - (Son Güncelleme: 01.11.2019-17:03)

Rusya’nın, siber tehlikeler karşısında oluşabilecek riskleri engellemek için kendi bağımsız internet ağını (Runet) oluşturmasını öngören karar yasalaştı.

Rusya’da bahsi geçen konuya yönelik bugün yürürlüğe dahil olan yasaya göre, siber tehlikelere karşı koymak için internet operatör ağlarında trafik filtreleme sistemlerinin kurulması şart olacak.

Bahsi geçen sistemlerin operatörlere Rusya Federal Radyo ve Televizyon Denetim Kurulu (Roskomnadzor) tarafından temin edilmesini öngören yasaya göre, sistemlerin kurulumuna ve bakımına yönelik masraflar da devlet bütçesinden giderilecek.

Rusya’daki internetin istikrarına veya çalışma şekline tehdit gelmesi halinde merkezileştirilmiş ağ kontrolünün Roskomnadzor’a geçmesini sağlayacak yasayla, ülkedeki internet kullanıcılarına ait bilgilerin de detaylı bir şekilde kayıt altına alınması da sağlanabilecek.

Söz konusu tehditleri içeren liste ise henüz onaylanmadı. Bazı uzmanlar, söz konusu yasanın ülkedeki internet sansürünü çok daha katı bir hale getirebileceği hususunda bir uyarı gerçekleşti.

Rusya, internetin “yerelleştirilmesi” için yaklaşık 20 milyar rublelik bir bütçe ayırırken, projenin tam anlamıyla 2021’de oluşturulması planlanıyor.



Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal