Rusya, Temmuz Ayında S-400'leri Türkiye'ye Teslim Etmeye Başlayacak

Rusya'dan sevindiren bir haber geldi. Reuters'in son dakika aktardığı habere göre S-400'ler Temmuz ayında Türkiye'ye teslim edilmeye başlanacak.

24.04.2019-15:33 - (Son Güncelleme: 24.04.2019-15:26) Rusya, Temmuz Ayında S-400'leri Türkiye'ye Teslim Etmeye Başlayacak

Rusya'nın devlet askeri ihracat firması Rosoboronexport, ürettiği S-400 hava savunma sisteminin Türkiye'ye teslimatına Temmuz ayında başlanacağını duyurdu.

Reuters haber ajansı, bu açıklamayı dünyaya 'son dakika' olarak geçti.

Rosoboronexport Başkanı Aleksandr Miheyev, Rusya ve Türkiye'nin S-400 üretiminin yerelleştirilmesiyle alakalı meseleleri de karara bağladıklarını söyleyerek sözleşmenin yerine getirilmesi için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

F-35'E ALTERNATİF

Miheyev, Türkiye'nin F-35'e alternatif Rus savaş uçağı tedariki hususunda istişarelere hazır bulunduklarını söyledi.

Miheyev, Ankara'nın F-35 programından çıkması durumunda Moskova'nın Türkiye'ye uçak tedarik etmeye hazır olup olmadığı sorusu ile alakalı Rus medyasına yaptığı açıklamada, "Türk tarafı istişarelerde bulunmak üzere bize başvurursa imkanlarımız çerçevesinde Rus Birleşik Uçak Şirketi ile ortaklaşa istişare etmeye hazır olacağız" sözlerini kullandı.

"BİZİM YENİ UÇAKLARA İHTİYACIMIZ VAR"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin F-35 programından çıkarılması durumunda Rusya'dan uçak almayı düşünüp düşünmeyeceği sorusu ardından, "Ben böyle istedim, Türkiye çıkacak' diye bir şey yok. Uluslararası hukuk var. Hakkımızı ararız. En kötü senaryoyu görüşelim. Bizim yeni uçaklara ihtiyacımız var. F-35'ler olmazsa ben gene ihtiyacım olan uçağı herhangi bir yerden almak halindeyim. Ta ki kendim üretinceye dek. Şu anda kendi uçaklarımızı üretmek için yoğun uğraş harcıyoruz" demişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal