Rusya İle Türkiye Arasında Gergin Anlar!

Rusya Savunma Bakanlığı’nın yaptığı duyuruda, bakanlığın Hulusi Akar ve Hakan Fidan'a bir mektup gönderdiği belirtildi.

10.01.2018-10:24 - (Son Güncelleme: 10.01.2018-10:19) Rusya İle Türkiye Arasında Gergin Anlar!

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, bakanlığın Genelkurmay Başkanlığı ve MİT müsteşarına bir mektup ileterek, Türkiye'nin Suriye'deki sorumluluğunun hatırlatıldığı ifade edildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’deki Rus hava üssü Hmeymim’e saldırı düzenleyen insansız hava araçlarının muhalif birlikler tarafından kontrol edilen İdlib çatışmasızlık kısmının güneybatısındaki bölgeden havalandıklarını bildirdi.

Krasnaya Zvezda gazetesinde bulunan haberde, “İnsansız hava araçlarının muhalif birlikler tarafından kontrol edilen İdlib çatışmasızlık alanının güneybatısında yer alan Muazzar’dan havalandıkları tespit edildi” yazıldı.

Rusya Savunma Bakanlığının Türkiye Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan’a mektup gönderdiğini açıklayan duyurusunda, “Belgede Ankara’nın bu tür saldırıların önüne geçmek için İdlib çatışmasızlık alanında kontrol altındaki silahlı birliklerin ateşkes rejiminin kontrolünü ve denetleme noktalarının çalışmalarının aktif hale getirilmesi gibi üzerine aldığı sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiği belirtildi” ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin İdlib krizini azaltma bölgesinde ateşkesi ihlal ederek ilerlediğini, rejimin garantörleri Rusya ve İran'ın bu durumu engellemesi gerektiğini ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal