Rusya İle Kritik Tel Rıraf Diplomasisi!

Türk askerinin Tel Rıfat’a girmesini destekleyen Rusya, ÖSO’nun girmesine ise “Esad kuvvetleriyle çatışma çıkar” bahanesiyle karşı çıkıyor. Türkiye ve Rusya’nın ortak planı ise çatışmayı engelleyecek gözlem noktalarının oluşturulması.

29.03.2018-13:21 - (Son Güncelleme: 29.03.2018-13:17) Rusya İle Kritik Tel Rıraf Diplomasisi!

Türkiye ve Rusya Tel Rıfat hakkında çözüm arayışına girdiler. Türk askerininTel Rıfat'a girmesini isteyen Rusların, ÖSO'nun Tel Rıfat'a girmesi durumunda ise "Esad ile şiddetli çatışmaya girebilirler" korkusuyla karşı olduğu belirtildi. ÖSO ve Esad arasında çatışmayı engellemek için gözlem noktalarının oluşturulması gündeme gelmesi tahmin ediliyor.

Afrin'den sonra kritik değere sahip Tel Rıfat için görüşmeler devam ediyor. Tel Rıfat'taki kontrol noktalarının dibine kadar yerleşen Türk askeri ve ÖSO, şehre giriş için gözlem noktalarında yer alan Rus askerlerinin çekilmesini bekliyor. Fakat Rus askerleri şu an için çekilmemiş görülüyor. Bölgedeki kaynaklardan elde dilen bilgilere göre, Tel Rıfat'a geçen bir Türk askeri heyet Rusların gözlem noktasında görüşmelere başladı. Ruslar, ÖSO'nun Tel Rıfat'a girmesi taraftarı değiller. Bunun sebebi ÖSO'nun Tel Rıfat'a girmesi halinde rejim ordusu ile Halep'in kuzeyinde kuvvetli çatışmaların yaşanma ihtimali. Özellikle Nübul-Zehra bölgesinde İranlı askerlerin de yer aldığı, ÖSO'nun bu yerlere saldırma ihtimali olduğu, Rusların da bu durumdan korktukları belirtiliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal