Rusya İle ABD Arasında Kritik Anlaşma!

ABD ve Rusya, Kuzey Suriye’de terör örgütü YPG’nin bel kemiğini meydana getirdikleri SDG’nin liderliğinde bir oluşuma olumlu yanıt verdi.

13.01.2018-11:13 - (Son Güncelleme: 13.01.2018-11:04) Rusya İle ABD Arasında Kritik Anlaşma!

ABD ve Rusya, Kuzey Suriye’de terör örgütü YPG’nin bel kemiğini meydana getirdikleri SDG’nin liderliğinde bir oluşuma olumlu yanıt verdi.

Riyad’a samimi olması ile tanınan Şarkul Awsat gazetesinin ABD ve SDG arasında askeri, siyasi ve diplomatik alanda 10 maddelik anlaşma iddiasını doğrular nitelikle açıklamalar yapıldı.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Yakın Doğu İlişkileri’nden sorumlu Yardımcı Asistanı David Satterfield, Amerikan Senatosu’nun Dış İlişkiler Komisyonu’nda gerçekleşen “DEAŞ sonrası Amerika’nın Suriye Politikası” konulu bir oturumda senatörlere açıklama yaptı. Açıklamalarının kendi görüşleri olmadığını ‘Başkan Trump’ın Suriye konusundaki stratejik kararları’ olduğunu vurgulayan Satterfield kısa bir sürede Suriye’yi terk etmeyeceklerini ifade etti.

SDG’nin ABD’nin de desteği ile Rakka’yı DEAŞ’ten geri aldığını ifade eden Satterfield, “Suriye’nin kuzeyindeki siyasi yapılar, etnomilliyetçi anlamda Kürt değil, çok etnik gruba dayanan şekilde meydana getiriliyor. SDG etrafında toplanan Kürtler ve Araplar, nüfusun ve hidrokarbon ve tarım kaynaklarının büyük bir kısmına sahip. Bunların Suriye’nin geleceğinin bir parçası olmaları gerekiyor. Biz Türkiye hükümeti ve güvenlik güçlerinin PKK ve SDG içindeki unsurlarla arasındaki ilişkiye yönelik kaygılarını çok iyi anlıyoruz. Bu noktada Dışişleri Bakanı Tillerson’ın ve Rusya’nın da dile getirdiği, Suriye’nin kuzeyinde yaşanacak siyasi geçiş sürecine dair Türkiye’nin kaygılarını azaltma konusunda bir ortak anlayış söz konusu.’’ dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal