Rusya Devlet Başkanı Putin: Avrasya'nın Güvenliğini Birlikte Güçlendirec

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gönderdiği mesajda "Türkiye ve Rusya'nın, Avrasya'nın güvenliğini birlikte güçlendirmeye devam edeceğine eminim." ifadelerine yer verdi.

30.12.2018-13:28 - (Son Güncelleme: 30.12.2018-13:38)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yılbaşı sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yeni yıl mesajı gönderdi. Kremlin Basın Servisinden yapılan açıklamada, Putin’in, Erdoğan’a yeni yıl için tebrik mesajı gönderdiği açıklandı.


Putin’in, Türkiye ve Rusya arasında başarılı bir şekilde gelişen ilişkilerden ötürü memnuniyetini dile getirdiği belirtilen mesajda, “Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde ilk ünitenin inşaatı başladı ve TürkAkımı doğal gaz boru hattının deniz kısmında inşaat tamamlandı.” ifadesini kullandı.


İki ülke arasındaki ilişkilere yönelik yeni planların da yapıldığını vurgulayan Putin açıklamanın devamında , “Moskova ve Ankara'nın ortak çabalarıyla, Suriye'de terörizmle mücadeleye ve bu ülkedeki siyasi sürece kararlı bir katkı sağlanıyor." sözlerine yer verdi.


Türkiye ve Rusya arasında tüm alanlarda, iki ülke halkının faydasına yönelik çalışmaların devam edeceğine inandığını belirten Putin, “Türkiye ve Rusya’nın, Avrasya'nın güvenliğini birlikte güçlendirmeye devam edeceğine eminim." dedi.


Vladimir Putin’in bu hamlesinin son dönemde normalleşen Türk-Amerikan ilişkilerine yönelik kritik bir mesaj olduğu değerlendirmeleri yapıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal