Rusya Ayasofya'da Geri Adım Attı: Türkiye'nin Kendi İçişleri

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin yaptığı açıklama ile Ayasofya'nın Türkiye'nin kendi içişleri olduğunu belirtti.

13.07.2020-10:39 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-12:11) Rusya Ayasofya'da Geri Adım Attı: Türkiye'nin Kendi İçişleri

Geçtiğimiz hafta Danıştay'ın kararı ile Ayasofya müze statüsünden çıkartıldı ve camiye dönüştürüldü. Konuyla yakından uzaktan alakası olmayan birçok ülke açıklama yaparken, bunlardan biri de Rusya olmuştu. 

Rus yetkililer yaptıkları açıklamalar ile Ayasofya kararına tepki gösterirken, ülkenin üst düzey yetkililerinden Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, konuyla ilgili olarak açıklamada bulundu.

'TÜRKİYE'NİN KENDİ İÇİŞLERİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ'

Verşinin yaptığı açıklamada, 'Bu konunun ülkemizde ve yurtdışında geniş yankı uyandırdığını biliyorsunuz. Ancak genel anlamda biz bunun Türkiye’nin kendi içişleri olduğu düşüncesinden yola çıkıyoruz. Dolayısıyla da içişlerine ne biz ne de başkaları karışmalı.' dedi.

Öte yandan Verşinin'in yaptığı bu açıklama, Rusya Ayasofya konusunda geri adım attı olarak yorumlandı. Geçtiğimiz hafta birçok Rus yetkili yaptığı açıklama ile Ayasofya kararına karşı çıktılarını açıklamıştı. Verşinin yaptığı açıklama ile bu yorumları da boşa çıkartmış oldu.-

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal