Rusları Türk Askeri Kurtardı

Rus askerleri, M4 karayolunda devriye atarken saldırıya uğradı. Rus ordusu Yaralı askerlerine yardım edemeyince devreye Türk askeri girerek Yaralı Rusları kurtardı.

15.07.2020-13:06 - (Son Güncelleme: 15.07.2020-13:02) Rusları Türk Askeri Kurtardı

Suriye’de işgalci güç olarak bulunan Rus askerlerine karşı Suriye halkının yürüttüğü direniş hareketi zaman zaman şiddet olaylarına da sebep oluyor. Direnişçilerle yönelik her türlü savaş gereçlerinin yanı sıra kimyasal silah da kullanan Rus askerine karşı oluşan öfkenin de dozu artıyor.
Dün İdlib yakınlarındaki M 4 Karayolunda devriye görevi ifa eden Rus askerlerine yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Patlama sonrasında bir Rus Zırhlı Personel taşıyıcısı (M 82) tamamen kullanılmaz hale geldi.

İdlib’deki Rus komutanlığı, çatışma bölgesinden askerlerini kurtaramayınca devreye Türk askerleri girerek yaralı askerleri çatışma bölgesinden kurtardı. Türk Silahlı Kuvvetlerine ait seyyar hastane/Ambulansta ilk tedavileri yapılan Rus askerler, ambulanslarla güvenli bölgeye getirilerek Ruslara teslim edildi. Yaralı Rusların Türk askerleri tarafından kurtarılması ve Rus ordusuna teslim edilmesi anları Rus Silahlı Kuvvetleri tarafından kamera ile kaydedilmesi de dikkat çekti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal