Rus Enerji Sektörü AB’nin İklim Değişikliği Adımlarına Hazırlanıyor

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Yardımcısı Oreşkin, “Rus ekonomisini değişime şimdiden hazırlamamız gerek.” diye konuştu.

24.01.2020-14:10 - (Son Güncelleme: 24.01.2020-13:58) Rus Enerji Sektörü AB’nin İklim Değişikliği Adımlarına Hazırlanıyor

Rusya’daki yeni hükümette, ekonomik kalkınma bakanı iken bugün Putin’in yardımcılığı görevini üstlenen Maksim Oreşkin, İsviçre'nin Davos kasabasında gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu kapsamında Rus devlet kanalı Rossiya 24’e açıklamalar yaptı.

ABD ile Çin arasında yapılan ticaret anlaşmasını, uluslararası ticaret açısından “mayın” olarak nitelendiren Oreşkin, “Avrupalılar, Çin’in, ithalatında Avrupa ürünleri yerine Amerikan ürünlerini ikame edeceği konusunda tepki gösteriyorlar. Bu durum, ABD-Çin-Avrupa ekseninde, diğer ülkelerin de katılımıyla 2021-2022’de ticari uyuşmazlıkları artıracak.” dedi.
AB’nin iklim değişikliğine ilişkin adımlarını de eleştiren Oreşkin, “AB, 2050’ye kadar karbon salımını sıfıra indirmek istiyor. Çok iddialı bir hedef, ancak bu hedef Rusya’nın en büyük doğal gaz ve petrol pazarını değiştirecek. Rus ekonomisini, yaşanacak değişime şimdiden hazırlamamız gerek.” diye konuştu.

Rusya’nın Avrupa’ya doğal gaz ihracatı 2019’da 201,9 milyar metreküple rekor seviyeye yükselirken Avrupa, toplam petrol ithalatının yaklaşık yüzde 30’unu Rusya’dan alıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal