Rus Büyükelçi Karlov Cinayetinde FETÖ Bağlantısı!

ABD Adalet Bakanlığı, Rus Büyükelçi Karlov suikastı ile ilgili delillerin terörist Fetullah Gülen'in iadesi noktasında inceleceğini belirtti.

03.04.2018-17:18 - (Son Güncelleme: 03.04.2018-17:45) Rus Büyükelçi Karlov Cinayetinde FETÖ Bağlantısı!

Amerika Birşelik Devletleri(ABD) Adalet Bakanlığı, Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastı soruşturmasında yakalama kararı çıkarılan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen ile ilgili kararın, Türkiye'den gelebilecek belgelerin değerlendirilmesinden sonra verileceğini belirtti.

Rus haber ajansı TASS'ta yer alan habere göre, ABD Adalet Bakanlığı Sözcüsü Nicole Navas Oxman, suikasta ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sözcü Oxman, Türkiye’den gelebilecek delilleri inleyeceğini ve terörist Gülen’in iadesinin ABD yasaların göre karara bağlanacağını ve daha fazla yorum yapmayacağını belirtti.

KARLOV CİNAYETİ İLE BAĞLANTISI            

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un 2016 yılında suikasta uğraması sonucunda FETÖ elebaşı ile suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş’a uzanan ilişki ağı tespit edilmişti. Soruşturmayı yürüten savcı Adem Akıncı, FETÖ elebaşı, Şerif Ali Tekalan, Cemal Karaata, Cengiz Özkan, Emrullah Uslu, Hamza Sevinç, Murat Tokay ve Temel Alsancak hakkında tutuklama kararı talep etmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise ‘’anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’’ ve ‘’tasarlayarak insan öldürmek’’ suçlarından 8 kişi için tutuklama kararı vermişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal