Rumlar Panikte: 'Erdoğan'dan Kıyamet Mektubu'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AB Ülkelerine yazdığı iddia edilen mektup, Kıbrıs Rum yönetiminde paniğe neden oldu.

29.09.2020-09:46 - (Son Güncelleme: 29.09.2020-09:28) Rumlar Panikte: 'Erdoğan'dan Kıyamet Mektubu'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunan-Rum ikilisi dışında Avrupa Birliği ülkelerine gönderdiği iddia edilen mektup, Kıbrıs Rum kesiminde paniğe neden oldu. Rum medyası, "Erdoğan'ın KKTC'nin de katılacağı bir Doğu Akdeniz Konferansı" önerisini "Erdoğan'dan Kıyamet Mektubu" olarak yorumladı.

Fileleftheros ve Alithia gazetelerinin haberine göre, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki tutumu ve çözüm önerilerinin bulunduğu 3 sayfalık bir mektup, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Yönetimi dışındaki AB ülkelerine gönderildi.

"ERDOĞAN'DAN KIYAMET MEKTUBU"

Rum medyası, Erdoğan'ın "Kıbrıslı Türklerin de yer alacağı bir Doğu Akdeniz Konferası" önerisini 'Erdoğan'dan kıyamet mektubu' başlığıyla verdi.

DOĞALGAZ GELİRLERİNİN ADİL PAYLAŞIMI

Erdoğan'ın AB ülkelerine gönderdiği iddia edilen 3 sayfalık mektupta, Türkiye'nin Yunanistan'la adil bir diyalog kurmak için hazır olduğunu ancak Yunan tarafının güven vermeyen adımlarına devam ettiği belirtildi. Ayrıca Türkiye'nin daha önce de kamuoyuna duyurduğu gibi Kıbrıslı Türklerin de katılacağı geniş kapsamlı bir Doğu Akdeniz Konferansı önerisi de mektupta yer aldı. Rumlar ve Kıbrıslı Türkler arasında doğalgaz gelirlerinin adil bir şekilde paylaşılması ve sürecin yönetimi için mekanizma kurulması gerektiğine dikkat çekildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal