RTÜK'ten Türk Ordusuna Hakaretin Ardından Habertürk'e Ceza!

Hem devlet erkanından hem de vatandaşlardan oldukça sert tepki gören çirkin ifadeleri yayınlayan Habertürk’e, beş defa program durdurma ve en üst sınırdan idari para cezası verildi.

02.12.2020-16:26 - (Son Güncelleme: 02.12.2020-16:25) RTÜK'ten Türk Ordusuna Hakaretin Ardından Habertürk'e Ceza!
Ebubekir Şahin başkanlığında bir araya gelen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK ), son günlerde oldukça tartışmaya yol açan Habertürk yayınını değerlendirdi.

Yayında CHP’li Ali Mahir Başarır, Türk Silahlı Kuvvetlerini (TSK) hedef göstererek haddini bilmez ifadeler kullanmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olarak devletin zirvesinden en üst perdeden sert bir dile tepki verilmiş, sonrasında Ankara Başsavcılığı tahkikat başlatmıştı.

Vatandaşların şikayetlerini de göz önünde bulunduran RTÜK, İzleme ve Değerlendirme Dairesi uzmanlarının düzenlediği raporu değerlendirdi.

TSK'YI AŞAĞILARKEN SUNUCU SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

RTÜK, Habertürk televizyonunun 28 Kasım 2020'de “Gerçek Fikri Ne?” adlı programına katılan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın “Öyle bir noktadayız ki Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış, ben değer biçemiyorum. 20 milyar dolar olduğu söyleniyor, 50 milyon dolara satılmış. Birileri mandacı olmuş.” ifadelerini mercek altına aldı.

Görüşmelerde yayındaki ifadelere karşı programın öteki katılımcıları olan Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu ile Hilmi Daşdemir’in karşı gelerek tepkilerini sert bir dil ile göstermelerine rağmen, moderatörün konuklarına göre CHP’li Başarır’ın haddiniz bilmez açıklamalarına gereken tepkiyi göstermediği, açık ve net bir şekilde karşı gelmediği görüldü.

EN ÜST SINIRDAN PARA VE BEŞ DEFA YAYIN DURDURMA CEZASI VERİLDİ

Aynı zamanda, Başarır’ın yayın sırasında yaptığı açıklamalarla ilgili özür beyanında bulunmadığı da belirlendi. Uzman raporundaki, yayında kullanılan sözlerin Türkiye Cumhuriyeti devleti ile Türk Silahlı Kuvvetlerini (TSK) aşağıladığı görüşünü teyit eden Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, 6112 sayılı Kanun’un 8. maddesinin 1. fıkrasının (a) bendindeki “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlık ve bağımsızlığına, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı olamaz.” kararının ihlali sebebiyle yayıncı kuruluş ile ilgili beş defa program durdurma ve en üst kısıttan idari para cezası müeyyidesi uygulamaya konmasına karar verdi.

Habertürk ile ilgili, kanunda yer alan aynı maddeyi bir sene içerisinde yineleyerek ihlal etmesi halinde on gün yayın durdurma cezası verilecek. Aynı sene içerisinde 3. yinelemede ise yayıncının lisansı alınabilecek.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal