RTÜK'ten Küçükçekmece'deki Çocuk İstismarı Olayına İlişkin Açıklama

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu(RTÜK), Küçükçekmece'deki çocuğa cinsel istismar hakkında, "Bu konuda gereken incelemeyi başlattık. Tüyler ürpertici bu olayın görüntülerini kullanarak, vatandaşlarımız arasında kargaşa ve karmaşa çıkarmak niyetinde olan bazı çevreler olabileceğini unutmamalıyız." dedi.

25.04.2019-15:22 - (Son Güncelleme: 25.04.2019-16:44) RTÜK'ten Küçükçekmece'deki Çocuk İstismarı Olayına İlişkin Açıklama

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu(RTÜK), Küçükçekmece'deki çocuğa cinsel istismar hakkında, "Bu konuda gereken incelemeyi başlattık. Ülkemizin bir hukuk devleti olduğu unutulmamalıdır. Tüyler ürpertici bu olayın görüntülerini kullanarak, vatandaşlarımız arasında kargaşa ve karmaşa çıkarmak niyetinde olan bazı çevreler olabileceğini unutmamalıyız." şeklinde bir açıklama yaptı.

RTÜK tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu olayın medyada yansıtılış haline ilişkin açıklama yapılmasının zaruri bulunduğu ifade edilerek, "İnsanlık dışı hadiseyi nefretle kınıyor, yavrumuza ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." sözleri aktarıldı.

'GÖRÜNTÜLER KAMUOYUNA SERVİS EDİLEMEZ'

Bazı medya kuruluşlarında bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde, bu acı olayın uygunsuz görüntülerle ve en ince detayına varana kadar yayınlandığı belirtilen açıklamada, şunlar aktarıldı:

"Ekranlarda ve sosyal medyada mağdur yavrumuzun görüntüleri fütursuzca paylaşılıyor. Medya organlarımız şunu asla unutmamalıdır. Çocuğumuzun ve üzüntülü ailesinin insani ve yasal hakları var. Buzlanarak dahi olsa istismara uğrayan küçük bir çocuğun ya da ailesinin görüntüleri kamuoyuna servis edilemez. Haberlerde kullanılan dille alakalı olarak, yayıncılarımızdan azami hassasiyet beklemekteyiz. Medyamız bu olağanüstü olayı, doğal bir şeymiş gibi, kanıksatıcı bir üslupla ele almamalıdır."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal