RTÜK'ten Coronavirüs Açıklaması

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin,"Bilimsellikten uzak ve resmi mahiyet taşımayan haberler, paylaşılan sahte belgeler toplumumuzu yersiz bir endişeye ve korkuya sevk etmektedir. Buna tahammül edemeyiz." dedi.

17.03.2020-15:29 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-15:22) RTÜK'ten Coronavirüs Açıklaması

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter'da yaptığı açıklamada, coronavirüs salgınının Türkiye'yi tesiri altına aldığına vurgu yaparak, bu konudaki haberlere ve yayınlara karşı bazı uyarılar yaptı.

Devletin, hastalığa karşı şart olan önlemleri ciddiyetle sıkılaştırdığına vurgu yapan Şahin, Sağlık Bakanlığının ve ilgili tüm makamların konuya yönelik başarılı adımlar attığını dile getirdi.

Medyanın da sorumlu yayıncılık yapmak zorunda olduğuna vurgu yapan Şahin, şu ifadeleri kullandı:

"Bilimsellikten uzak ve resmi mahiyet taşımayan haberler, paylaşılan sahte belgeler toplumumuzu yersiz bir endişeye ve korkuya sevk etmektedir. Buna tahammül edemeyiz. Bilim Kurulu'nun ve Bakanlığın haricinde güvenilir olmayan kaynaklardan gelen bilgilerin araştırılmadan aktarılması, asılsız iddiaların vatandaşlara yansıtılması kabul edilemez.

Üst Kurulumuz, 6112 sayılı Kanun gereği yayınları titizlikle izlemektedir. Bahse konu ihlaller durumunda gerekli müeyyide kararlarımızı uygulayacağız. Yayıncı kuruluşlarımızın bu hususlara ilişkin azami hassasiyet göstermelerini bekliyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal