RTÜK Halk TV'ye Azerbaycan Cezası Verdi

Azerbaycan'a ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i küçük düşürücü, aşağılayan ya da iftira niteliğinde sözler kullanılan program sebebiyle Halk TV'ye, üst limitten para cezası verildi.

07.10.2020-18:01 - (Son Güncelleme: 07.10.2020-17:41) RTÜK Halk TV'ye Azerbaycan Cezası Verdi

RTÜK, haftalık toplantısında takip uzmanlarının raporlarını müzakere etti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Azerbaycan'ın vaziyetinin değerlendirildiği 'İki Bakış İki Yorum' programıyla ilgili raporu değerlendirdi.

GÜLTEKİN'İN iFADELERİ MASAYA YATIRILDI

RTÜK, Halk TV'de yayınlanan programa katılan gazeteci Levent Gültekin'in Azerbaycan-Ermenistan münasebetlerini değerlendirirken söylediği  'Azerbaycan devlet mi gerçekten? Bir aşiret, demokrasi yok, hukuku yok, otoriter yönetim var, seçim yok. Paranın üzerinde yüzüyorlar, bugüne kadar adam gibi bir devlet kurmamışsın, 30 yıldır senin toprakların işgal edilmiş.' şeklindeki sözleri değerlendirdi.

Değerlendirme  neticesinde, yayında ifade özgürlüğü kullanılırken şahıs ya da kurumların haklarının korunması ilkesine uyulmadığı, Azerbaycan Devleti ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e karşı eleştiri hudutları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı ya da iftira niteliğinde sözler kullanıldığı belirtildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, programın 6112 sayılı Kanun'un alakalı maddesinde ker alan 'İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez.' kararına riayet etmediği sebebiyle Halk TV'ye üst sınırdan idari para cezası kesilmesine hükmetti.

RTÜK toplantısında tüm mensuplar, programda kullandıkları ifadelerin kabul edilemeyeceği fikrinin altını çizdi. Halk TV'ye verilen cezaya oy birliği ile karar verildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu mensupları, Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı saldırgan tutumunu da kınadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal