RTÜK, Disleksi Farkındalığına Dikkat Çekti!

Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) ev sahipliğinde Disleksi Farkındalık Konferansı düzenlendi.

01.11.2019-17:25 - (Son Güncelleme: 01.11.2019-17:13)

Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) ev sahipliğinde Disleksi Farkındalık Konferansı düzenlendi.

Konferansta açıklama yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Üst Kurul olarak kendi alanları dışında da çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Şahin, "RTÜK olarak bizi ilgilendiren konular dışında da sosyal faaliyet alanlarında toplantılar yapacağız demiştik. Bugün de bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu. 

Disleksinin bir engel durumu olmadığını belirten Şahin, "Erken fark edilince eğitimle çözülebilecek öğrenme güçlüğü. Belki bizim çocuklarımızda da vardı. Farkına varmadan zorluklarını çekti. Farkına varmadan bunu aştı. Bunlar hızlı şekilde eğitimle çözülebilecek bir öğrenme güçlüğü" dedi.

‘DİSLEKSİ, ÖZGÜL ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜDÜR’

Konferansta bir sunum yapan Disleksili Çocuklar Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Atıf Tokar ise disleksiyi açıkladı. Kendi çocuğunun da disleksi olduğunu bildiren Tokar, "Disleksiyi, özgül öğrenme güçlüğü olarak nitelendirebiliriz. Dünya Sağlık Örgütü de fiziksel ve zihinsel hiçbir güçlüğü olmadığı halde akranlarından geride olan çocuklar için bu tanıyı geliştirmiştir. Örgüt ayrıca bunun bir hastalık olmadığını da söyledi." dedi.

Disleksisi olan çocuğun okurken paragraf ve satır atladığını, telaffuz hataları yaptığını aktaran Tokar, tanı konulması ve çocuğa eğitim verilmesi için ilkokul 3'üncü sınıfın hayati önem taşıdığını belirtti. Tokar, ergoterapinin çok önemli bir tedavi yöntemi olduğunu açıkladı.

1-7 KASIM'IN DÜNYA DİSLEKSİ HAFTASI 

Tokar, zihinsel ve fiziksel bir sorunu olmadığı halde akranlarından geride olan çocukların ailelerine seslenerek, derneğin gereken desteği ailelere vereceğini söyledi. 1-7 Kasım'ın Dünya Disleksi Haftası olduğuna işaret eden Tokar, herkesin disleksi konusunda farkındalık sahibi olmasını istediklerini aktardı.


Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal