RTÜK Başkanı Şahin:'Üst Kurul Talimatla İş Yapmaz'

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, RTÜK'ün emriyle iş yapmayacağını ifade ederek, "Uygulanacak müeyyidelerin darbe sevicilerini, darbe söylemlerini övenleri sevindiren ve onları gülümseten bir ceza olmaması gerektiğini söylüyorum." şeklinde konuştu.

15.05.2020-18:21 - (Son Güncelleme: 15.05.2020-18:13) RTÜK Başkanı Şahin:'Üst Kurul Talimatla İş Yapmaz'
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, RTÜK'ün emriyle iş yapmayacağını ifade ederek, "Uygulanacak müeyyidelerin darbe sevicilerini, darbe söylemlerini övenleri sevindiren ve onları gülümseten bir ceza olmaması gerektiğini söylüyorum." şeklinde konuştu.

RTÜK'ten gelen yazılı açıklamaya göre Şahin, internetten yayın yapan "Dijital Gündem"e video konferans ile konuk oldu.

Şahin, Ülke TV'de yayınlanan bir programda bir takım konuşmaların peşinden Üst Kurul'u işaret eden kesimler aracılığıyla oluşturulan "kanal ayrımcılığı yapıldığı" düşüncesinin doğru olmadığını belirtti.

Şahin, konu olan programın değerlendirileceği RTÜK görüşmesine üç ay önce belirlenen ve divan başkanı olduğu toplantıya katılmak için İstanbul'a gittiği için katılamadığını belirtti.

"ÜLKE TV RAPORU RTÜK'E GELECEK"

Şahin, Ülke TV ile alakalı olarak Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna bir rapor geleceğini ifade ederek, şu açıklamalarda bulundu:

"Ama müeyyideye ben karar veremem. Üst Kurul'daki durum sonucunda belli olacak. Bu verilecek olan müeyyidenin darbe sevicilerini, darbe söylemlerini övenleri sevindiren ve onları gülümseten bir ceza olmaması gerektiğini söylüyorum. Bunları ayırmamız lazım. Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz. Çok büyütülecek, RTÜK'ü töhmet altında bırakacak bir konu değil. Bundan önceki kararlarımız ne kadar önemliyse bu kararımız da o kadar önemli diye düşünüyorum."

"RTÜK TALİMATLA İŞ YAPMAZ"

RTÜK'te kararların oy çokluğuyla verildiğine dikkat çeken Şahin, "Bu bakımdan açık yüreklilikle ifade etmeliyim ki RTÜK talimatla iş yapmaz. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bir telkin ve talimat olmadı ama olursa devletimizin başıdır, onun talimat ve telkinleri devletimizin bütün organlarını ilgilendirir, emir telakki eder başımızın üstende deriz ama o ayrı bir şey. Rahatlıkla söyleyebilirim ki böyle bir talimat olmadı." şeklinde konuştu.

RTÜK Başkanı Şahin, salgın gündeminde dahi siyasi rant peşinde olan medya kurumlarına taviz verilmeyeceğini belirtti.

Şahin, bir takım haber bülteni sunucularını eleştirerek, "6112 sayılı kanuna göre, haber bülteni sunan arkadaşlarımızın yorum yapması mümkün değildir. Bir haber sunucusu, Sayın Cumhurbaşkanımızı hedefine koymuş, her haber bülteninde onun aleyhine yayınlar yapmayı kendisine görev edinmiş halde yayın yapmakta, buna nasıl müsaade edebiliriz. Sadece Sayın Cumhurbaşkanımız değil, başka bir devlet büyüğümüzle ilgili olarak, başka bir parti lideriyle ilgili olarak böyle bir ihlal olursa da gereğini yapıyoruz." şeklinde konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal