RTÜK Başkanı Şahin'den Şehit Haberi Uyarısı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, İdlib'deki hain saldırı sonrası açıklamada bulundu. Basını sorumlu yayıncılık yapılması yönünde uyaran Şahin, durumun milli bir mesele olduğunu hatırlattı.

28.02.2020-10:29 - (Son Güncelleme: 28.02.2020-10:23) RTÜK Başkanı Şahin'den Şehit Haberi Uyarısı

Esed rejim güçlerinin dün gece gerçekleştirdiği hain saldırı sonucu 33 Türk askeri şehit oldu. Bunun üzerine bilgi kirliliğinin önüne geçmek için açıklamada bulunan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Suriye'den gelen resmi olmayan ön haberlere dayandırılarak verilen şehit haberleri konusunda durumun 'milli bir mesele' olduğunu hatırlatarak meslektaşlarımızın dikkatini çekiyoruz." ifadesini kullandı.

Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Şahin, "Başta sosyal medyada olmak üzere bazı yayınlarda Suriye'den gelen resmi olmayan ön haberlere dayandırılarak verilen şehit haberleri konusunda durumun 'milli bir mesele' olduğunu hatırlatarak meslektaşlarımızın dikkatini çekiyoruz. Medya kuruluşlarının resmi açıklamalar dışındaki bilgileri gerçekmiş gibi sunmaması ve milli meselelerde sorumlu yayıncılık yapması konusunu önemle hatırlatıyoruz. Kanunun verdiği yetkiyle yayınlar yakından takip edilmektedir. Aldatma ve kandırma taktiklerine karşı duyarlı davranılması gerektiğini tekrar ve ısrarla hatırlatıyoruz." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal