RTÜK Başkanı Şahin, TÜRKSAT Yönetim Kurulu Üyeliğinden İstifa Etti

CHP kontenjanından RTÜK üyesi olan Faruk Bildirici'nin RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in TÜRKSAT ve Basın İlan Kurumu yönetim kurullarına üyeliği bulunduğunu açıklamasıyla başlayan tartışmada RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin istifa etti.

05.11.2019-20:14 - (Son Güncelleme: 05.11.2019-20:07)

Geçtiğimiz hafta RTÜK üyesi Faruk Bildirici’nin üyelikten ihraç edilmesinin ardından tepki çeken RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in TÜRKSAT’taki yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiği duyuruldu.

Gelişmeyi paylaşan RTÜK’ün CHP’li üyesi İlhan Taşçı oldu.

Taşçı, sosyal medya hesabından “CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun bugünkü grup toplantısında dikkat çektiği RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti…” mesajını yolladı.

KILIÇDAROĞLU, HAKKINDA KONUŞMUŞTU

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bugün grup toplantısında yaptığı konuşmada Ebubekir Şahin ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, "Kendi görev alanıyla ilgili olan bir yere yönetici olarak atanamaz. Bu zat TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğine atanıyor. Yayım iletim yetkisi bulunan ve 06118 sicil numarasıyla kayıtlı bir platform. Doğrudan RTÜK'le ilişkili. Ahlaksızca para alıyor buradan. Orada tarife belirleyip RTÜK'e gelip bunu uyguluyor. Kendisini uyardık, buradan istifa et dedik. Arpalık kadar kuruluş var, git oralardan paranı al" sözlerini kullandı.

BİLDİRİCİ ‘İSTİFA ET’ DEMİŞTİ

Faruk Bildirici’nin Üst Kurul toplantısında Ebubekir Şahin’i TÜRKSAT’tan istifa etmeye davet etmiş, ardından da yazılı başvuruda bulunmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal