Rockçı İmam'a Mahkemeden Ret!

Antalya'nın Kaş ilçesindeki Pınarbaşı Camii'nde imamlık yaparken 'FiRock' adlı müzik grubunu kuran ve kamuoyunda 'Rock'çı İmam' olarak ünlenen 47 yaşındaki Ahmet Muhsin Tüzer'in, mesleğe dönebilmek için açtığı dava reddedildi.

18.01.2019-19:37 - (Son Güncelleme: 18.01.2019-19:25) Rockçı İmam'a Mahkemeden Ret!

Antalya’nın Kaş ilçesindeki Pınarbaşı Mahallesi'nde imamlık yaparken 2013 yılında Kramp Grubu'nun gitaristi Doğan Sakin'le 'Firock' adlı müzik grubunu kuran, rock ve tasavvuf müziğini birleştiren Ahmet Muhsin Tüzer, Kaş'ta verdiği ilk konseriyle ulusal ve uluslararası basında gündeme oturmuştu.

İlk olarak imamlık görevinden alınarak Balıkesir'e memur olarak atanan Ahmet Muhsin Tüzer, mahkeme kararıyla görevine geri döndü. Ancak Tüzer, bu kez de hakkında açılan soruşturmalar nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Kurulu kararıyla Ağustos 2018 tarihinde meslekten ihraç edildi.

Ahmet Muhsin Tüzer, hakkındaki meslekte ihraç kararının iptali talebiyle Antalya 4'üncü İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Davanın reddine karar veren İdare Mahkemesi, Tüzer'in meslekten ihraç kararını da oy birliğiyle onadı.

Mahkemenin kararı sonrasında konuşan “Rockçı İmam” Ahmet Muhsin Tüzer, " Görevimi aksatmadım. Yasa dışı hiçbir şey yapmadım. Paralı konser vermedim. Verdiğim konserler için de kaymakamlıklardan izin aldım. Yurt dışına hep izin alarak çıktım. 20 yıllık hizmetin karşılığı bu olmamalıydı. Konya Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz için başvuracağım. Oradan da ret gelmesi halinde, süreci Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacağım" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal