Rock Grubu Kuran İmam Meslekten İhraç Edildi!

Antalya'nın Kaş ilçesinde imamlık yapan Ahmet Muhsin Tüzer, Rock grubu kurup konserler vermişti. Hakkında açılan soruşturma neticesinde meslekten ihraç edildi.

05.10.2018-12:42 - (Son Güncelleme: 05.10.2018-12:35) Rock Grubu Kuran İmam Meslekten İhraç Edildi!

Kaş ilçesindeki Pınarbaşı Camii'nde imamlık yaparken, Erkin Koray'ın eski gitaristlerinden Doğan Sakin ve baterist İdris Tübcil ile 2013 senesinde 'FiRock' isimli rock grubunu kuran Ahmet Muhsin Tüzer hakkında, 'izinsiz ve paralı konser vermek', 'raporlu veya izinli olmamasına karşın eşinin memleketi Romanya'dan iki gün geç gelmek' sebebi ile temmuz ayında soruşturma açıldı.

Soruşturmanın bitirilmesinin sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Kurulu tarafından Tüzer'in meslekten ihraç edilmesine karar verildi. Karar, Ahmet Muhsin Tüzer'in raporlu olması sebebi ile Pınarbaşı Mahallesi'nin muhtarı Tevfik Muslu aracılığıyla tebliğ edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Kurulu'nun 2 Ağustos 2018 tarihli ve 050.03/299 sayılı kararında şöyle denildi:

"Antalya İli Kaş İlçesi Pınarbaşı Mahallesi Merkez Cami İmam Hatibi Ahmet Muhsin Tüzer hakkında gerçekleştirilen inceleme neticesinde, durumunu Atama ve Yer Değiştirme Kurulu'nda görüşülmesi sonucunda, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 5/1-B Maddesinde bulunan 'Atamalarında dini öğrenim koşulu asıl alınan unvanlarda itikat, ibadet, tavır, hareketlerinin İslam kurallarına uygunluğunun bilinir olması biçimindeki ortak nitelik koşulunu yitirdiği nedeni ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 98/B Maddesi hükmü gereği Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki vazifesinin sona erdirilmesinin uygun bulunacağına karar verilmiştir.

DAHA ÖNCE CEZA ALMIŞTI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından daha önce de hakkında soruşturma başlatılan Ahmet Muhsin Tüzer, 2 defa kınama, 2 defa de uyarı cezası almıştı. Diyanet tarafından 8 Eylül 2016 tarihinde imamlıktan alınarak, Balıkesir'in Karesi İlçe Müftülüğü'ne memur olarak verilen Tüzer, Antalya Bölge İdare Mahkemesi'nde açtığı yürütmeyi durdurma kararıyla vazifesine iade edilmişti.

ABD VE PORTEKİZ'DE KONSER VERDİ

Ahmet Muhsin Tüzer, kurduğu grupla ilk konserini 10 Ağustos 2013 tarihinde, Kaş ilçesinde verdi. Antalya'nın haricinde İstanbul'da da konser veren Tüzer, 23 Nisan 2014 ve 2 Ekim 2014 tarihlerinde ABD'de, 2016 senesinde de Portekiz'in Porto kentinde konserler verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal