Rize'de Koronavirüs Vakaları Arttı Kurban Bayramı İçin Yasaklar Geldi

Koronavirüs vakasının artış gösterdiği Rize'de bayram için önlemler alınmaya başlandı. İl Pandemi Kurulu, toplu yemek geleneğine yasak getirildi.

30.07.2020-11:12 - (Son Güncelleme: 30.07.2020-11:13) Rize'de Koronavirüs Vakaları Arttı Kurban Bayramı İçin Yasaklar Geldi

Koronavirüs vakasının azaldığı Rize'de son dönemde yapılan toplu etkinlikler nedeniyle vaka sayısı 220'ye ulaştı. Yapılan testler sonucunda koronavirüs testi pozitif çıkan kişiler boş öğrenci yurtlarına yerleştirildi. İl Pandemi Kurulu, artan vakalar nedeniyle Kurban Bayramı'na özel önlemler aldığını açıkladı.

İL PANDEMİ KURULU'NDAN ÖNLEM GELDİ

Rize Valisi Kemal Çeber, alınan önlemleri şu sözlerle açıkladı: 'Kurban Bayramı’nda yöremize özgü bir gelenek olan toplu kavurma yemeyi bu bayram yapmayacağız, toplu bayramlaşma geleneğini de kaldıracağız. Bu bayramda da çok daha dikkatli davranacağız, konulan kurallara harfiyen uyarak hastalığın yayılmasının önüne geçeceğiz. Kontrollü sosyal hayata, normalleşmeye geçişi tam olarak rayına koyduk diyemiyoruz.

'ARTIŞLAR BİZİ ENDİŞELENDİRİYOR'

Rize'de de bunu söyleyemiyoruz çünkü vaka sayılarında artış var. Hatta son günlerde bize endişelendiren artışlar yaşanıyor. Rize'de vaka sayıları 220'ye ulaştı. Bugüne kadar il genelinde 500 küsur vaka görüldü. 390 küsuru şifa ile taburcu oldu. Şu anda da hastanelerimizde 220’ye yakın kişi yatıyor. Yoğun bakımda 5 hasta var, bunlardan ikisi entübe durumunda. Diğer hastalarımızın genel sağlık durumları iyi. Ama yine de bu sayılar ve son dönemlerdeki artışlar bizi endişelendiriyor.

'VATANDAŞLARA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR'

Hala riskin geçmediğini, salgın riskinin devam ettiğini, vakaların görüldüğünü ve kontrollü sosyal hayat noktasında çok dikkatli olmamız gerektiğini ilgililer her platformda vurguluyorlar. Bir jandarmanın, polisin, sağlıkçının yerine kendinizi koyun, akşama kadar bir mücadele veriyorsunuz eve gittiğinizde öğreniyorlar ki bir plajda insanlar köpük partisi yapıyor, herhangi bir organizasyonda insanlar kol kola horon oynuyor, düşünün ki moraliniz nasıl bozulur. Vatandaşlara büyük görev düşüyor. Maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda çok daha fazla özen ve çok daha fazla dikkat istiyoruz.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal