Rize Emniyet Müdürü'nü Şehit Eden Polisin İfadesi Ortaya Çıktı

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi şehit eden polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'nun ifadesi ortaya çıktı. Sarıcaoğlu ifadesinde, "Pişman olsam ne değişecek" dedi.

13.12.2018-15:58 - (Son Güncelleme: 13.12.2018-16:30)

Rize Emniyet Müdürlüğü'ndeki saldırının zanlısı İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Rize'de, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi şehit eden, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma polisi Yiğitcan Köksal'ı yaralayan, "kasten adam öldürmek" ve "birden fazla kişiyi öldürmeye teşebbüs" suçlaması ile tutuklanan trafik polisi İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'nun (38) savcılık ve mahkeme ifadeleri meydana çıktı. Sarıcaoğlu'nun, "Müdürümün bana bir hakareti, kötü sözü yok. Görüşmenin ardından makamdan çıktım. Silahımı ve telefonumu aldım. Ondan sonra yaşadıklarım bir hayal gibiydi. Dışarı çıktıktan sonrasını ve niçin yaptığımı hatırlamıyorum" dediği bildirildi.

"DIŞARI ÇIKTIKTAN SONRASINI HATIRLAMIYORUM"

Rize Cumhuriyet Başsavcılığı ve Sulh Ceza Hakimliği'nde 6 saat kadar ifade veren İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, meslektaşlarına ilk verdiği sözleri yineledi. Sarıcaoğlu'nun "Ben ne yaptığımı, niçin yaptığımı hatırlamıyorum. Nasıl yaptım ben bunu?" dediği bildirildi.

Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin il merkezine tayin talep ettiğine olumsuz cevap verdiğini söyleyen Sarıcaoğlu, "Silahımı ve cep telefonumu özel kaleme bırakarak, makama girdim. Görüşmede müdürümüz ve personel şube müdürümüz vardı. Ben il merkezine tayin istediğimi söyledim. Müdürümüz şu an bunun mümkün olamayacağını söyledi. Görüşmemiz kısa sürdü. Müdürümün bana bir hakareti yada kötü sözü olmadı. Herhangi bir küfür veya aşağılayıcı tavrı da olmadı. Görüşmenin ardından makamdan çıktım. Silahımı ve telefonumu aldım. Ondan sonra yaşadıklarım bir hayal gibiydi. Dışarı çıktıktan sonrasını anımsamıyorum. Niçin yaptığımı da bilmiyorum. Her şey bir hayal gibi" dedi.

"PİŞMAN OLSAM NE DEĞİŞECEK?"

İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'nun, pişman olup olmadığı doğrultusunda kendisine sorulan soruya ise "Pişman olsam ne olacak? Bu olanları nasıl değiştireceğim ki? Ben olaya yönelik hiçbir şey anımsamıyorum" diye cevap verdiği bildirildi.

"FETÖ İLE İLGİM YOK"

İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'nun FETÖ/PDY ile bağlantısı olabileceği iddiası ardından savcılık bu doğrultuda da sorgulama yaptı. Örgütle alakasının olmadığını iddia eden Sarıcaoğlu'nun, soruları "Alakam yok" diyerek cevapladığı bildirildi.

Saldırgan polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'nun, sözlerinde, şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin olayda haksız tahrik sayılabilecek sözü ile hakaretinin olmadığına sık sık vurgu yaptığı bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal