Rize Ayder Yaylası'ndaki Salıncaklar Sökülmeye Başlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bölge ziyaretinde "O acayip şeyleri temizleyeceğiz" diyerek, tepki gösterdiği Rize'nin ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'ndaki salıncakların sökümüne başlandı. Ayder'deki turizm işletmelerine 1 Eylül'e dek süre verilmişti.

31.08.2019-16:05 - (Son Güncelleme: 31.08.2019-16:01) Rize Ayder Yaylası'ndaki Salıncaklar Sökülmeye Başlandı

Çamlıhemşin ilçesinde, 1987 senesinde Bakanlar Kurulu kararı ile ‘turizm merkezi’ ilan edilen Ayder Yaylası, 1994’te milli park, 1998’de ise doğal sit alanı ilan edilerek, korumaya alındı. İmar planları hazırlanamayınca yapılaşmanın arttığı yaylanın doğal güzelliği bozuldu. Kentsel dönüşüm projesi uygulanacak yaylada şimdi de sayıları her geçen gün fazlalaşan salıncaklar, oluşturduğu görüntü kirliliğiyle tartışılıyor.

BAKAN KURUM TALİMAT VERMİŞTİ

Geçen ay yaylayı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, salıncakların kaldırılması için emir vermişti. Salıncaklardan yaylada yer kalmayınca Rize Valiliği de harekete geçti. Valilikten salıncakların kaldırılması için sahiplerine ikaz gönderildi. Salıncak sahiplerine, 1 Eylül’e dek süre verildiği, yaylanın orta alanının kamulaştırılması için de çalışma başlatıldığı bildirildi. Kamulaştırılacak yaylanın ortak alanında yapı yapılamayacağı, salıncakların da kurulamayacağı açıklandı.

SALINCAKLARINI SÖKTÜ

Kaldırılması için verilen sürenin dolmasına bir gün kala Turizmci Erdal Sarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bölge ziyaretinde “O acayip şeyleri temizleyeceğiz” diyerek, tepki gösterdiği yayladaki salıncaklarını söktürüp, demirlerini de bölgeden kaldırdı. Erdal Sarı, “İnşallah devletimiz bize uygun bir yer gösterir. Fırsat vererek bunu da ruhsatlandırır. Biz burada çevre kirliğini ortadan kaldırmak için diğer arkadaşlara öncü olmak istedik. Tebligatlar çerçevesinde onlar kaldırmadan biz bu salıncakları buradan kaldırıyoruz” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal