Reyhanlı Saldırısı Faili Yusuf Nazik: Vatanımıza Milletimize İhanet Ettirdiler!

Reyhanlı saldırısının faili olan ve MİT tarafından Suriye'de yakalanıp Türkiye'ye getirilen Yusuf Nazik'in ifadesi ortaya çıktı. Nazik ifadesinde, "Saldırının Türkiye'de olacağını bilmiyordum. Kendi vatanımıza milletimize ihanet ettirdiler" dedi.

28.09.2018-20:21 - (Son Güncelleme: 28.09.2018-20:14) Reyhanlı Saldırısı Faili Yusuf Nazik: Vatanımıza Milletimize İhanet Ettirdiler!

Milli İstihbarat Teşkilat (MİT) tarafından Suriye'de ele geçiriliğ Türkiye'ye getirilmesinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Reyhanlı saldırısının faillerinden terörist Yusuf Nazik'in verdiği 11 sayfalık ifade meydana çıktı. İfadesinde bombaları taşıdığını, saldırı için Nasır Eskiocak'a emir verdiğini itiraf eden Nazik, fakat saldırının Suriye'de ÖSO'ya karşı yapılacağını zannettiğini öne sürerek, "Oyuna getirildim, kendi halkımıza, vatanımıza ihanet ettirdiler" dedi.

NAZİK, AYLIK GELİRİNİN BİN 500 LİRA OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Terörist Yusuf Nazik, Türkiye'ye getirilmesinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde 12 gün sorgulandı. Emniyetteki işlemlerinin sonrasında geçen pazartesi Ankara Adliyesi'ne götürülen Nazik, hakkında yakalama kararı çıkartan Ankara 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Nazik'in mahkemeye verdiği 11 sayfalık ifadesinde evli ve bir çocuk babası olduğunu ve aylık gelirinin bin 500 lira olduğunu kaydetti.

"KENDİ MİLLETİMİZE VATANIMIZA İHANET ETTİRDİLER"

Mahkemedeki sorgusunda emniyet ve savcılıktaki ifadelerini onaylayan Nazik, bombalı saldırının Türkiye hudutları içinde yapılacağını bilmediğini öne sürerek, "Bizim kendi halkımızın ve vatanımızın içinde yapmamak koşuluyla, zorla beni orada rehin tutarak, olayın 'Suriye hudutları içinde olacağını' ifade ederek, kendi halkımıza vatanımıza ihanet ettirdiler" dedi.

"BÜTÜN OLAYLARIN MERKEZİNDE SURİYE İSTİHBARATINDAKİ YÜZBAŞI VAR"

Mahkeme Başkanı Hacı Hüseyin Orhan'ın, "Ettirdi dedin, kim?" sorusuna Nazik, "Suriye istihbaratında vazifeli olan 'Hacı' takma isimli Muhammet Ali" yanıtını verdi.

İfadesinde, kendisine saldırının Suriye içinde ÖSO ve El Nusra'ya karşı gerçekleştirileceğini söylediklerini öne süren Nazik, "Tüm olayların merkezinde Mehmet Gezer (uyuşturucu ve silah ticareti yaptığı nedeniyle ABD'de tutuklu) ve Hacı takma isimli Suriye istihbaratındaki Muhammet Ali isimli yüzbaşı var" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal